BOMBAŠKI NAPAD U NJUJORKU BIO JE AKT TERORIZMA? Rahami spavao na vratima bara, vlasnik ga prepoznao i prijavio policiji!

Pomoćnik direktora zadužen za kancelariju FBI u Njujorku Bil Svini je rekao da se ne traga za drugim osumnjičenim u vezi sa napadima

  • 1

Ahmed Rahami, bombaš koji je odgovoran za napad u Njujorku, u kom je ranjeno 29 osoba, u poslednjih nekoliko godina putovao je u Avganistan, u kome je rođen, saopštili su policijski izvori. Svaki put kada bi se vratio u zemlju bio je ispitan, ali to je standardna procedura, ali nikada nije bio na radaru.

TRANSPORTUJU GA U BOLNICU: BOMBAŠ iz Njujorka RANJEN U OKRŠAJU SA POLICIJOM!

Drugi zvaničnik potvrdio je da je Rahami putovao i u druge zemlje, ali ne u one na Bliskom istoku.

Vlasnik bara u Lindenu u Nju Džersiju, rekao je da je u ponedeljak primetio Rahamija da spava na vratima, i obavestio policiju. On je iz svog drugog bara video na laptopu na kom je gledao CNN bombaša, prepoznao ga i prijavio.

Bombaši napad u Njujorku, u kom je ranjeno 29 oosba, bio je akt terorizma, izjavio je gradonačelnik Bil de Blazio nakon hapšenja osumnjičenog, američkog državljanina rođenog u Avganistanu.

- Imamo sve razloge da verujemo da je to bio akt terorizma - rekao je De Blazio na konferenciji za novinare, dva dana posle napada, preneo je AFP.

Konferencija je održana nakon što je policija u Nju Džersiju ranila i uhapsila Rahamija, američkog državljanina rođenog u Avganistanu, koji je osumnjičen za izazivanje eksplozija u Njujorku i Nju Džersiju tokom vikenda, javila je televizija En-Bi-Si, pozivajući se na izvore u policiji.

Istovremeno, istražitelji su objavili da nema indicija da je osumnjičeni pripadao "nekoj široj ćeliji", navodi AP.

Pomoćnik direktora zadužen za kancelariju FBI u Njujorku Bil Svini je rekao da se ne traga za drugim osumnjičenim u vezi sa napadima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    19. septembar 2016 | 21:56

    To sve finansira Klintonova fondacija,samo što su se otrgli kontroli,a šalju ih na Srbe,Ruse i Sirijce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA