BAKA ANA JE SAHRANILA SINA I MUŽA I ŽIVI OD SOCIJALNE POMOĆI: Trebale su joj pare za lekove, pa je uzela stvar u svoje ruke (VIDEO)

Ana živi sama. Odavno je udovica, sin joj je dugo bio bolestan i preminuo je prošle godine. Ostala joj je još samo ćerka, koja živi u Opovu. Svoj skromni kućni budžet dopunjuje sakupljenjem limenki i praznih plastičnih ambalaža

  • 11

Ana Šućur ima 82 godine, iz Barande, živi od socijalne pomoći od 7.000 dinara, od toga svakog meseca za lekove izdvaja 3.000, a za račune 2.000 dinara. Tako ovoj starici za život ostane samo 2.000 dinara.

Sigurno ste prošli pored bake Emilije koja prosi na Zelenom vencu ni ne sluteći kakvu TAJNU krije! (FOTO)

Uprkos tome ova starica se trudi da živi kao sav normalan svet.

Dvorište i okućnica Ane Šućur je "pod konac". Pokošena trava, mala uredna bašta, dok u unutrašnjosti kućice u kojoj živi, sve blista.

Ana živi sama. Odavno je udovica, sin joj je dugo bio bolestan i preminuo je prošle godine. Ostala joj je još samo ćerka, koja živi u Opovu. Svoj skromni kućni budžet dopunjuje sakupljenjem limenki i prazne plastične ambalaže. Svakog drugog dana Ana gurajući kolica, koja su gotovo veća od nje, "šparta“ ulicama Barande i okoline. Njeni sugrađani je dobro znaju i većina njih iskorišćenu ambalažu čuva i predaje kad ona prođe.

Kilogram plastike i limenki plaća se 10 dinara. Ana mesečno sakupi desetak velikih džakova za koje dobije oko 5.000 dinara.

Ne treba mi mnogo, navikla sam da radim i da se borim. Ćerka me posećuje kad god može, pokosi travu i pomogne tamo gde ja ne mogu. Ipak, godine i bolest su me "stigle", tako da imam srčanih problema i ne mogu baš svaki dan da sakupljam ambalažu. Lekar mi je prepisao puno lekova ali one najskuplje ne kupujem - gotovo pomirljivo priča Ana.

Ova hrabra i istrajna baka ipak je bila prinuđena da se obrati za pomoć. Lokalna samouprava preko opštinskog udruženja penzionera Ani je obezbedila tri metra kvalitetnih drva, koja su dopremljena, isečena, iscepana i složena.

Ne znam kako da se zahvalim svim ovim dobrim ljudima koji su mi pomogli - rekla je kroz suze Ana Šućur.

Prvi Anin komšija Žarko Kljajić, vlasnik firme „Friško“ finansirao je izgradnju Anine montažne kuće. Na tom mestu se nalazila kućica u raspadanju, tako da su Kljajići odlučili da svojoj prvoj komšinici pomognu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • beograd

    21. septembar 2016 | 08:49

    sram treba da bude kompletnu vlast.Dajte pare za pedere i lezbace a obican svet ne zasluzuje staracku penziju!Cak no lekove ne mogu da kupe.Uzas

  • Milan

    20. septembar 2016 | 12:29

    Sramota za Državu Srbiju koja je odredila socijalu od 7000 Dinara a dom za stara lica naplaćuje od 35 do 55000 Dinara za smeštaj i lekarski nadzor. Šta reći o najminimalnijim penzijama? Od čega ova stara lica da žive i leče se? Bolje je ne pisati ovakve tekstove, lakše je ne znati nego se još više nervirati zbog takvog života u prelepoj nam Srbiji.

  • Н.С

    20. septembar 2016 | 11:54

    Браво за ПРАВОГ комшију и Бог му дао здравље и срећу и баки боље здравље и мање муке.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA