≫ 

DANAS JE MALA GOSPOJINA: Evo šta nikako ne smete da radite!

Telegraf servis vam svakog jutra donosi najbitnije informacije za početak radnog dana

  • 0

Svakog jutra oko 8 sati, dobijaćete puš notifikacije Telegraf servisa, u kojem ćemo vas obaveštavati o najbitnijim informacijama, kakvo nas vreme očekuje, trenutno stanje na ulicama Beograda, kolovozu u Srbiji, kako je protekla noć u prestonici, a bićete u prilici i da pročitate šta su nam ovog jutra poručile zvezde.

SVETAC DANA

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave praznik koji se ubraja u 36 velikih praznika u crkvenom kalendaru obeleženih crvenim slovom - Mala Gospojina. U narodu se ovaj praznik slavi i uz živopisne običaje, posebno posvećene rađanju, a neke porodice u svečanom ruhu, iako ne slave i ne idu na slavu, više dana provode u prazničnom raspoloženju, posebno u krajevima gde se održavaju malogospojinski vašari.

Ukoliko na današnji dan bude vedro bez oblaka i ako se vidi sunce veći deo dana, veruje se da će jesen i zima biti blagi.

Prema verovanju, žene na Malu Gospojinu ne bi trebalo da spremaju kuću, peru veš i obavljaju druge slične poslove, a veruje se da ne treba rraditi nijedan posao koji se radi rukama. Takođe, na današnji dan nije dobro započinjati nikakve nove poslove, već to treba odložiti za neki od narednih dana.

Više o Maloj Gospojini možete pročitati OVDE.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

VREME U SRBIJI

U Srbiji je jutro sveže, mestimično s maglom i niskom oblačnošću. Pre podne će biti umereno do potpuno oblačno, na jugu i jugoistoku sa slabom i kratkotrajnom kišom. Posle podne postepeno smanjenje oblačnosti, saopštio je Republički hidrometerološki zavod Srbije.

Vetar će biti slab i umeren, na istoku povremeno jak, severni i zapadni, a najniža temperatura od 8 do 13 C, dok će najviša dnevna biti od 16 do 21 C. U Beogradu najviša dnevna oko 18 stepeni.

Detaljnu prognozu za današnji dan pročitajte OVDE.

Ukoliko vas zanima kakva će biti jesen i kada će pasti sneg, prema predviđanju jedinog dugoročnog prognostičara u Srbiji, možete pogledati OVDE.

Foto: naxi.rs Foto: naxi.rs

SAOBRAĆAJ U BEOGRADU

Ovog jutra, nešto pre 8 časova, na glavnim saobraćajnicama u Beogradu je počeo da se formira jutarnji špic, bez većih zastoja. Najveći broj vozila trenutno ima na Autokomandi, Gazeli, Brankovom mostu i na auto-putu na novom Beogradu.

Foto: naxi.rs Foto: naxi.rs

U svakom momentu možete pogledati stanje na ulicama beograda ukoliko kliknete OVDE.

Foto: naxi.rs Foto: naxi.rs

SAOBRAĆAJ U SRBIJI

U saopštenju koje je izdao AMSS-a, navodi se da umereno oblačno vreme bez padavina omogućava nesmetano odvijanje saobraćaja po svim kolovzima i uglavnom su uz dobru vidljivost. Na putevima koji vode ka Kopaoniku, na prevojima preko Crnog Vrha kao i u podnožju Požege magla smanjuje vidljivost i usporava soabraćaj.

Prema poslednjim informacijama UGP na našim graničnim prelazima, na putničkim ternimalima trenutno nema dužih zadržavanja od 2 0minuta.

Inače, prema saopštenju Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, danas će biti sprovedena sveobuhvatna akcija pojačane kontrole saobraćaja. Biće angažovan maksimalan broj uređaja za merenje brzine kretanja, s obzirom na to da je brzina kretanja najčešćei uzrok saobrćaajnih nezgoda sa najtežim posledicama.

Osim toga, kontrola će biti usmerena i na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom po ddejstvom alkohola, nekorišćenja sigurnost pojasa, kao i nepropisnog korišćenja telefona za vreme vožnje.

Foto - Ilustracija: Telegraf Foto - Ilustracija: Telegraf

KAKO JE PROTEKLA NOĆ U BEOGRADU?

Četiri osobe su lakše povređene u tri saobraćajne nezgode tokom noći u Beogradu, rekla je za Tanjug portparol Hitne pomoći Nada Macura.

- U udesu koji se dogodio 10 minuta iza ponoći u Južnom bulevaru kod broja 86, povređen je mladić (23) koji je prevezen u Urgentni centar. jedan muškarac (41) povređen je u saobraćajnoj nezgodi do koje je došlo u 23.42 na uglu Ustaničke i Kruševačke ulice i takođe je odvezen u Urgentni centar. U udesu koji se dogodio u 19.52 kod Dunav stanice u Bulevaru despota Stefana, jedan mladić (18) je ugruvan, dok je žena (48) imala stesogenu reakciju, i oboje su prebačeni u Urgentni centar - rekla je Macura.

Inače, Hitna pomoć je u toku noći intervenisala 80 puta, od kojih 21 na javnom mestu, a za pomoć su se najviše javljali astmatičari, srčani bolesnici i hipertoničari.

Foto-montaža: pixabay.com, Profimedia/Panthermedia Foto-montaža: pixabay.com, Profimedia/Panthermedia

DNEVNI HOROSKOP

OVAN: Poznanstvo sa osobom rođenom u znaku Blizanca se može pretvoriti u nešto više. BIK: Moguće je da ćete dobiti manji priliv novca. BLIZANCI: Probajte da se naspavate. RAK: Dopada vam se osoba koja je mlađa od vas. LAV: Osoba koja vam se dopada vam uzvraća iste signale. DEVICA: Ostvarićete pomak u komunikaciji sa nadređenima. VAGA: Upoznaćete osobu koja je povezana sa inostranstvom. ŠKORPIJA: Upoznaćete osobu koja je veoma slična vama. STRELAC: Povoljan dan za sve koji se bave javnim poslom. JARAC: Moguće je poznanstvo sa osobom koja je veoma atraktivna. VODOLIJA: Razgovaraćete sa partnerom o budućnosti i deci. RIBE: Izbegavajte slatkiše i masnu hranu.

Detaljan horoskop za današnji dan možete pročitati OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA