Igor Stanojević je maratonac sa najvećim srcem u Srbiji! On PRODAJE svoj maraton, a evo kako je to zamislio i zašto (FOTO)

Zahvaljujući njegovom velikom srcu, ima nade za Danijelu Vučković (35) iz Prokuplja kojoj je za operaciju raka dojke trebalo još 2.000 evra

  • 1

Kako bi pomogao svojoj sugrađanki da ode na operaciju raka dojke, maratonac Igor Stanojević (43) iz Prokuplja organizovao je akciju prodaje 42 kilometra koja će istrčati na Berlinskom maratonu, koji je zakazan za nedelju.

"DA JE MOJA GAGA STARLETA, ZAČAS BISMO SKUPILI 13.000 EVRA. ALI NIJE": Potresan apel muža koji se bori za život supruge! (FOTO)

Za samo 48 sati uspeo je da sakupi nešto više od 294.000 dinara, 400 evra i 31 švajcarski franak i taj novac je dovoljan za operaciju. Njegovo veliko srce uspelo je da da nadu Danijeli Vučković (35) iz Prokuplja kojoj je za operaciju trebalo još 2.000 evra.

- Na Fejsbuku sam video apel za pomoć ove mlade žene i pala mi je na pamet ova ideja. Nije to ništa novo, jer su ranije mnogi trkači pokretali slične akcije. Danijelu sam viđao na ulici, jer se ne znamo i oduševila me je njena hrabrost. Ovom prilikom zahvaljujem svima koji su podržali akciju - kaže Stanojević.

Iako je preko Fejsbuka vodio evidenciju, novac je direktno uplaćivan na Danijelin račun, a kako bi se odužio svima koji su učestvovali, Igor je naručio majicu sa imenima svih učesnika akcije.

- Neka imena se ponavljaju, neki donatori su želeli da ostanu anonimni. U njoj ću istrčati maraton, svih 42 kilometra. Nije mi važno mesto, jer smo u ovoj akciji već pobedili - dodaje Igor.

Danijela koja nije mogla da krije sreću kada je čula kako je dobila potreban novac, sa suzama u očima obećava da će i ona istrajati u svojoj trci!

 

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Da imam rak saznala sam tri dana pre porođaja. Od tada, evo već devet meseci traje moja borba. Sve vreme se sama trudim da istrajem i obezbedim novac za operaciju, ali mi je nedostajalo 2.000 evra. I kada sam pomislila da ih nikada neću obezbediti, drugarica je postavila moju sliku na Fejsbuk i Igor se javio. Još uvek ne mogu da verujem da je sve istina - kaže Danijela.

Ona je obećala da će izdržati ono što sledi, kako zbog svoje dece i porodice, tako i zbog ovog za nju prevelikog gesta njoj nepoznatog čoveka.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA