TAJNI DETALJI SASTANKA PUTINA I DODIKA: Evo o čemu su razgovarali i šta je rekao ruski predsednik o RS (FOTO) (VIDEO)

- Naravno da je predsednik upoznat i sa dešavanjima vezano za referendum koji se održava - istakao je Dodik

  • 16

Predsednik Rusije Vladimir Putin i Republike Srpske Milorad Dodik razgovarali su u Moskvi, a Dodik je nakon sastanka rekao da je sastanak bio veoma uspešan i da je ruski predsednik izarazio podršku stabilizaciji u regionu.

Dodik: Putin izrazio podršku stabilizaciji u regionu

Putin je upoznat sa dešavanjima u vezi sa referendumom u RS i poželeo je da se sve odvije mirno, rekao je Dodik u četvrtak uveče, posle sastanka za RTS.

Na zvaničnom sajtu ruskog predsednika objavljeno je da je razgovarano o situaciji na Balkanu i različitim međunarodnim pitanjima.

- Ja sam predsednika upoznao sa razvojem situacije u BiH i RS. On je ukazao na potrebu očuvanja mira i poželeo dobro svim ljudima na tom prostoru - rekao je Dodik.

Prema Dodikovim rečima, Rusija je zainteresovana za stabilnost i mir i daće svoj doprinos u tom pogledu.

- Naravno da je predsednik upoznat i sa dešavanjima vezano za referendum koji se održava. Poželeo je da sve prođe u najboljem mogućem redu i da se razvoj situacije nastavi mirno - rekao je Dodik za RTS.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRPSKE Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRPSKE

"Predsednik Putin izrazio je podršku stabilizaciji u regionu, podršku Dejtonskom mirovnom sporazumu, poželeo napredak i BiH i Republici Srpskoj i u tom pogledu izrazio uverenje da Ruska Federacija svojim odnosom doprinosi stabilizaciji i ukupnom dobrom stanju stvari", rekao je Dodik dodajući da je razgovor prošao u najboljoj mogućoj atmosferi, prenela je RTRS.

Završen sastanak Putina i Dodika u Moskvi: Pričalo se o situaciji na Balkanu i međunarodnim pitanjima

- Ovo je bila prilika da predsednika Ruske Federacije upoznam o razvoju političke situacije u BiH i da iskažem svoje mišljenje o tome, posebno ukazujući na činjenicu da je u BiH i posle 20 godina visoki predstavnik, da su u Ustavnom sudu BiH i dalje tri stranca koja dominantno odlučuju, te da se i u drugim institucijama isto tako održavaju stranci - dodao je Dodik, naveo je RTRS.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRPSKE Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRPSKE

Kako je preneo Sputnjik, Putin i Dodik razgovarali su u Kremlju o ekonomskoj saradnji, bezbednosnoj situaciji na Balkanu i borbi protiv terorizma, kao i o predstojećem referendumu u Republici Srpskoj i predstojećim lokalnim izborima.

- Što se tiče referenduma, tu nije bilo nekih posebnih razgovora, osim konstatacije da je to pravo naroda - rekao je Dodik za Sputnjik, nakon sastanka sa Putinom.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRPSKE Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRPSKE

On je naveo i da će građani Republike Srpske koji žive u Rusiji imati mogućnost da se izjasne na referendumu u Moskvi i na još nekoliko glasackih mesta u Rusiji.

Sastanku su prisustvovali pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakom i šef predstavništava Republike Srpske u Moskvi Duško Perović.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Agencije/ Izvor: RTRS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Plus-minus

    23. septembar 2016 | 16:26

    Velika većina Rusa nikada čuli za R.Srpsku, a tek referendum u njoj , pa nikakvih izvješća o ovom "velikom" posjetu Gosp. Dodika u ruskim medijima. Ovo je čisto populistička mjera i bolje da se utroše novci i znanje (???) na obrazovanje mladih i zapošljavanja a ne da nam mladi sanjaju kako ce otići van.

  • Jovan

    23. septembar 2016 | 12:35

    Primio ga uveče oko 23 sata, da li se za to može reći da je "uspešna" poseta ili je ovo ipak čist fijasko. Uostalom Gosp. Putin podržava mir i stabilnost a oni u Bosni na samu reč referendum samo što se za vratove ne pohvataju, pa je samo pitanje KAKO ih je onda podražao.

  • JaTiOn

    23. septembar 2016 | 14:03

    E moj Dodik, ti da si dobio podršku Putina za referendum, od tebe se ne bi moglo disati, udario bi na sva zvona. Ovako, on se ne slaže, ali to neće reći na glas, a pametnom je i jedna dovoljna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA