≫ 

Poternica za Karićem još na snazi

Protiv njega se vodi istraga i u Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu zbog sumnje da je zloupotrebio položaj odgovornog lica

  • 5

Poternica raspisana 2006. godine za Bogoljubom Karićem i dalje je na snazi i protiv njega se vodi istraga u Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu zbog sumnje da je zloupotrebio položaj odgovornog lica.

U saopštenju suda se precizira da je i dalje na snazi naredba Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu kojom je prema okrivljenom Bogoljubu Kariću naređeno izdavanje poternice.

- Shodno Zakoniku o krivičnom postupku poternice raspisuje Ministarstvo unutrašnjih poslova, pa ukoliko je verovatno da se lice za kojim je izdata poternica nalazi u inostranstvu MUP može raspisati i međunarodnu poternicu, uz pribavljenu saglasnost Ministarstva pravde - navodi sud.

Karić: Slučaj Bogoljuba Karića je "gurnut pod tepih"!

U saopštenju je navedeno da je Viši sud u Beogradu 28. januara 2016. godine doneo je rešenje kojim je obustavljen privični postupak protiv Bogoljuba Karića, Kalmana Cinklera i Ljiljane Karić zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu usled nastupanja zastarelosti krivičnog gonjenja, imajući u vidu izmenjenu pravnu kvalifikaciju krivičnog dela koje im je stavljeno na teret izmenjenom optužnicom.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Postupak se i dalje vodi protiv Sretena Karića, Vitomira Parežanina, Gorana Milića, Branka Krstonošića, Tatjane Rakas, Dušana Đordevića, Bogoljuba Lazića, Roja Harpura Patrika, Gorana Božića, Branislava Andelića, Olge Žilovic i Snežane Kostić.

Sud dalje navodi da je 21. aprila 2016. godine je u tom krivicnom postupku doneo naredbu da Više javno tužilaštvo u Beogradu donese naredbu o dopuni istrage u odnosu na ove preostale okrivljene, u cilju boljeg razjašnjenja stvari, kako bi se ispitala osnovanost optužnice, a samim tim i postojanje opravdane sumnje da su okrivljeni učinili krivična dela koja im se stavljaju na teret.

OBUSTAVLJEN SLUČAJ PROTIV KARIĆA: Više tužilaštvo potvrdilo da je sudski proces "Mobtel" ZASTAREO!

U obustavljenom postupku protiv njega nije bila raspisana poternica.

Zastarelost krivičnog gonjenja protiv Karića u postupku pred Višim sudom nastupila je zbog proteka 10 godina od pokretanja krivičnog gonjenja, odnosno dvostruko vreme od zaprećene kazne od pet godina zatvora za krivično delo koje se Kariću stavljalo na teret preciziranom optužnicom iz 2013. godine.

KARIĆI STARI KAO BIBLIJA: Još u SREDNJEM VEKU družili se s Markom Polom i trgovali s Kinom i Venecijom!

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je 17. septembra 2010. optužnicu protiv Bogoljuba Karića i ostalih, koja još nije stupila na snagu, koju je preciziralo tri godine kasnije. On je nestao iz Srbije 2006. godine, nakon čega je za njim raspisana poternica.

Bogoljub Karić je pre pokretanja krivičnog postupka bio vlasnik BK Televizije, kao i banke "Braća Karić", "Astra Simit" i drugih kompanija. Teretio se da je sa saradnicima sa računa "Mobtela" prebacio više od 60 miliona evra na preduzeća "BK grupa" i privatne račune tako što su kontrolisali Upravni odbor "Mobtela".

Osim Karića, optužnicom iz 2010. obuhvaćeni i Sreten Karić kao i još 13 okrivljenih.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misko

    23. septembar 2016 | 14:25

    Da se predsednik pita on bi abolirao sve.Tako je direktora Zvezde oslobodio daljeg postupka pa se sada njegova deca hvale silikonima i luksuzom.To isto rade i deca Karica,razbacuju se parama opljackanog naroda.Kupuju zlatne stolice,letuju po destinacijama gde dan staje hiljadu i vise evra.Da je pravde svi bi oni vratili pokradeno,onaj klubu od transfera dok braci zaplena vila po Dedinju i namirivanje duga koja stoji u optuznici.

  • Davor

    23. septembar 2016 | 15:32

    Pasite salatu naivcine koju vam je ponudio Karic. Dok vam izvrsitelji plene stvari zbog duga za struju ili kiriju. Boranijo ko ti je kriv kada si boranija i ne umes da krades na veliko busajuci se u patriotske grudi. A i od tog busanja boraniji osraju samo modrice na grudima, a huskacima i narodnim spasiteljima modre novcanice u dzepovima.

  • Samo tetki da odnesem lek

    23. septembar 2016 | 14:49

    Bogoljube, ti si uradio za ovu Srbiju da bi i danas isli na govornicu a pitanje hoceli raditi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA