Uhapšen Crnogorac koji je švercovao oružje za teroriste u Parizu

Policija je u njegovom "folksvagen golfu" pronašla osam kalašnjikova, pištolje, dve ručne granate i 200 grama TNT eksploziva

  • 1

Protiv jednog crnogorskog državljanina u toku je suđenje u Nemačkoj zbog optužbi da je planirao da do Pariza svojim kolima prokrijumčari kalašnjikove i eksploziv, nekoliko dana pre prošlogodišnjih terorističkih napada u francuskoj prestonici.

Pedesetjednogodišnji muškarac uhapšen je tokom rutinske policijske kontrole u Bavarskoj 5. novembra, nedelju dana pre terorističkih napada u Parizu, u kojima je poginulo 130 ljudi, javio je AFP.

PLANIRAO NAPAD NA FESTIVAL U NEMAČKOJ: Policija sumnja da je njegov stan PUN EKSPLOZIVA!

Policija je u njegovom "folksvagen golfu" pronašla osam kalašnjikova, pištolje, dve ručne granate i 200 grama TNT eksploziva.

Kako dodaje Frans pres, optuženi Vučelić V. rekao je na početku suđenja u Minhenu da je znao da u kolima prevozi pomenuto oružje, ali da nije imao pojma o tome da se planiraju bilo kakvi napadi.

Prema navodima optužbe, na navigacionom uređaju u njegovim kolima policija je pronašla predviđenu rutu puta koja je vodila do adrese u Parizu, a ista adresa pronađena je u kolima zapisana na papiru, kao i telefon kontakt osobe u Francuskoj.

TERORISTIČKI NAPAD PLANIRAN ZA NOVU GODINU? Uhapšeni u Sarajevu još na saslušanju!

Tužioci smatraju da je optuženi bio u potpunosti svestan planiranih napada, iako nije pronađena nikakva direktna veza između njega i terorista iz Pariza, navodi AFP.

Predviđeno je da suđenje traje nedelju dana, a ukoliko bude proglašen krivim, minimalna kazna na koju bi optuženi mogao da bude osuđen je tri godine i devet meseci, rekao je portparol suda u Minhenu AFP-u.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    24. septembar 2016 | 20:11

    Da nije mozda Crno Gorski drzavljanin Albanskog porekla?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA