SAD osudile održavanje referenduma u Republici Srpskoj

U saopštenju se navodi da je u nedelju rukovodstvo RS organizovalo referendum, koji je direktno u suprotnosti sa odlukom Ustavnog suda BiH

  • 28

SAD su u ponedeljak osudile "nelegalan referendum" u Republici Srpskoj, navodeći da će podržati lokalne institucije koje traže da rukovodstvo RS odgovara za "podrivanje vladavine prava i opstrukcije primene Dejtonskog sporazuma".

AMERIKA TRAŽI SANKCIJE ZA REPUBLIKU SRPSKU: "Odgovorni za ove akcije će snositi posledice"!

- Pozivamo sve strane u BiH da se uzdrže od daljih akcija i retorike koje vode ka podelama i da se usredsrede na preko potrebne društvene, političke i ekonomske reforme - naveo je u saopštenju zamenik portparola Stejt departmenta Mark Toner.

U saopštenju se navodi da je u nedelju rukovodstvo RS organizovalo referendum, koji je direktno u suprotnosti sa odlukom Ustavnog suda BiH.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    27. septembar 2016 | 09:31

    Pa dodik hteo da skrene paznju od odgovora :Odakle mu pare za kucu na dedinju" A vudim i kod putina lose proso Ocekivao pomoc od rusa Kome li su oni pomogli i kako Pa zive od psenice koju uvoze uz U S A bede ne pomazu

  • Vitomir

    27. septembar 2016 | 09:38

    Zar je Dodo nas naciobalni interes,ili taj deo BiH?Mi bi jos da ratujemo,bre..tajSANU,kakvo zlo za 21 vek,bre...

  • Ja pa ja

    27. septembar 2016 | 11:48

    Koliko su ove balije i ustaše opterećeni SRBIMA to je već bolesno. Samo vise po srpskim portalima i lupaju minuse gde god stignu. Cak se neki iza srpskih imena kriju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA