≫ 

AMERIKA OZBILJNO ZAPRETILA RUSIJI: Ako ne prekinete da bombardujete Alepo, prekidamo SVE KONTAKTE!

Stejt department je objavio da je američki državni sekretar, Džon Keri, taj ultimatum izneo u telefonskom razgovoru sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovom

  • 19

Američki državni sekretar Džon Keri zapretio je danas da će prekinuti sve kontakte s Rusijom u vezi sa Sirijom, ukoliko se ne obustavi rusko i sirijsko bombardovanje Alepa.

ON JE U SIRIJU IŠAO 28 PUTA TOKOM RATA, ALI NE DA BI SE BORIO: Hoda i izbegava metke da bi deci vratio osmeh na lice!

Stejt department je objavio da je Keri taj ultimatum izneo u telefonskom razgovoru sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovom, preneo je AP.

Kerijev portparol Džon Kirbi je rekao da je američki državni sekretar izrazio ozbiljnu zabrinutost zbog napada ruske i sirijske vlade na bolnice, vodovod i druge civilne infrastrukturne objekte u Alepu.

Američki državni sekretar je rekao Lavrovu da SAD smatraju Rusiju odgovornom za korišćenje zapaljivih i bombi za razbijanje bunkera u urbanim oblastima, dodaje AP.

Keri je kazao Lavrovu da su SAD spremne da "suspenduju sva američko-ruska bilateralna angažovanja o Siriji", uključujući i predloženo partnerstvo u borbi protiv terorizma "ako Rusija odmah ne preduzme korake za obustavljanje napada na Alepo" i uspostavi prekid vatre.

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov pozvao je američkog državnog sekretara Džona Kerija da ostvari obećanja SAD da će odvojiti delove sirijske opozicije, koji su orijentisani ka Vašingtonu, od "terorističkih grupa", saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Lavrov je Keriju u telefonskom razgovoru kazao da su lokalni ratni komandanti iz Nusra fronta otvoreno govorili o stranoj podršci, uključujući isporuke američkog oružja, prenosi Rojters.

Nusra front nedavno je promenio naziv u Džabhat Fatah al Šam, podsetila je britanska agencija.

Dvojica zvaničnika razgovarala su i o mogućim načinima kako da utiču na situaciju u sirijskom gradu Alepu u skladu sa principima američko-ruskog plana o primirju, kaže se u saopštenju ruskog ministarstva.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja Avgust

    28. septembar 2016 | 19:01

    Ako zuzmu alep otrice americku tajnu kako su naurozavali islamsku drzavu

  • Dodola

    28. septembar 2016 | 18:47

    Znaju ameri kako se laži najbolje plasiraju.

  • Jeretik

    28. septembar 2016 | 18:46

    Amerika smatra da je kontakt uspostavljen onda kada druga strana " podigne slusalicu " i samo slusa ono sto ona govori , za njih je kontakt prekinut kada i druga strana pocne da " govori " , imperijalisticka osionost .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA