≫ 

Čitaoci Telegrafa večeras su mogli da uživaju u duhu Njujorka i Bronksa! (VIDEO)

Ovo je bila jedinstvena prilika za sve ljubitelje muzike da čuju deo repertoara Merry Gospel hora i prepuste se neodoljivoj harizmi izvornog crnačkog gospela

  • 0

U današnjem muzičkom LIVE nastupu članova Merry Gospel hora našle su neke od najčuvenijih gospel numera.

Ako volite religioznu muziku morate da poslušate ovaj hor!

Naši raspevani gosti pored toga što su bili raspoloženi za pesmu, ispričali su nam i kako je hor nastao, ali i kako ljudi u Srbiji reaguju na njihovu muziku.

Gospel je naziv za stil religiozne muzike koja je nastala u crnačkim crkvama SAD 1930-ih, a u širem smislu se primjenjuje i na religioznu muziku koju su komponovali i izvodili i belci s američkog Juga.

Merry Gospel Hor je prvi srpski gospel hor osnovan 2001. godine pod upravom dirigenta Marije Kuburić-Borović. Od samog početka svog rada hor bazira svoj repertoar na delima crnačke duhovne i gospel muzike kao i autorskim pesmama istog žanra mladih kompozitora i pevača.

Hor broji oko trideset aktivnih članova, a originalna postavka bila je internacionalna, budući da su ga činili pevači i ljubitelji gospela iz svih delova sveta – od Engleske, Amerike, Australije, Nemačke, Austrije, Slovenije i Portugala, sve do Makedonije, Hrvatske i različitih područja Srbije. Danas je sedište hora u Beogradu gde se i odvijaju redovne probe.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA