AMERIKA STREPI OD APOKALIPSE: Najavljene KATASTROFALNE NEPOGODE, tornado će nositi sve pre sobom (FOTO) (VIDEO)

Kiša koja već pada u glavnom gradu SAD, biće praćena grmljavinom i jakim vetrovima, pa je moguć čak i tornado

  • 2
Nevreme u Libanu su iskoristili ljubitelji fotografije Foto: Tanjug/AP

Američka nacionalna meteorološka služba upozorila je stanovnike na najjaču kišu koja je pogodila Vašington u poslednjih pet, ako ne i više godina.

AMERIKA TONE, VODA PRODIRE SVE BRŽE, LJUDI PANIČNO BEŽE: U toku je evakuacija stanovništva, proglašeno vanredno stanje u 2 države (FOTO) (VIDEO)

Količina padavina mogla bi da dostigne i šest centimetara, što se u ovom području nije dogodilo još od septembra 2011. kada je kiša uzrokovala velike poplave, koje u SAD svake godine pričine štetu tešku stotine miliona dolara.

Ista elementarna nepogoda ponovo bi mogla da pogodi Vašington, a najveći rizik za to postoji večeras.

Kiša koja već pada u glavnom gradu SAD, biće praćena grmljavinom i jakim vetrovima, pa je moguć čak i tornado.

Meteorolozi ne mogu da odrede u kojim područjima će biti najviše kiše, ali će najverovatnije biti u pitanju severozapadna Virdžinija i Merilend, budući da pojačanim padavinama ovde pogoduju i sam teren, kao i vlažan vazduh koji dolazi sa okeana.

Nadležni su obavestili građane koji žive u mestima u kojima je ranije bilo poplava usled jakih kiša, da budu pripremljeni za evakuaciju u više predele.

Čak i kad kiša bude stala, opasnost od poplava neće proći, jer do njih može doći i nakon izlivanja reka, čiji nivo će rasti u toku kiše.

Srećna okolnost po Amerikance je to što brojna područja nisu u riziku, s obzirom na to da je region bio na granici suše, zbog jako malo padavina u avgustu, pa će na nekim mestima jaka kiša biti čak korisna.

Takođe, rekord u najkišovitijem septembru koji je Vašington postavio, 1922. godine, a koji je iznosio više od 13 centimetara, biće teško oboriti, večeras i sutra veče, ali ne i nemoguće.

Podsećamo, sredinom avgusta jake jake kiše izazvale su poplave u američkim saveznim državama Luizijana i Misisipi, zbog čega je deo građana evakuisan, a bilo je i ljudskih žrtava. Guverner Luizijane je tada proglasio vanredno stanje.

(Telegraf.rs / WashingtonPost)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA