Koalicija na čelu sa SAD ubila 18 lidera Islamske države u Iraku i Siriji

Ranije ove nedelje, Pentagon je najavio da će SAD poslati oko 600 novih vojnika u Irak kako bi pomogli iračkim snagama u borbi za preuzimanje Mosula iz ruku ekstremista

  • 0

Koalicija na čelu sa SAD ubila je u vazdušnim napadima u Iraku i Siriji u poslednjih 30 dana 18 lidera Islamske države (ID), od kojih 13 u iračkom gradu Mosulu, izjavio je danas portparol američke vojske u Iraku i Siriji Džon Dorijan, javlja Rojters.

Dorijan je na konferenciji za novinare u Pentagonu rekao da su mnogi među ubijenima vojni komandanti, posrednici u mobilizaciji stranih boraca i odgovorni za komunikaciju i propagandu u ime Islamske države, koja ima simpatizere širom sveta.

Džihadisti ISIS-a sa najnovijim HRVATSKIM PUŠKAMA ubijaju po Bliskom istoku

- Uklanjanjem tih pojedinaca sa bojnog polja, stvaraju se neki zaista pogubni efekti po neprijateljsku komandu i kontrolu - istakao je Dorijan.

Prema njegovim rečima, u Mosulu je ostalo između 3.000 i 4.500 boraca ID i, iako novi borci ne mogu da uđu u gradu u velikim konvojima, oni se i dalje kreću u malim formacijama.

SPREMA SE OFANZIVA NA MOSUL: SAD šalju još 600 vojnika u Irak!

Ranije ove nedelje, Pentagon je najavio da će SAD poslati oko 600 novih vojnika u Irak kako bi pomogli iračkim snagama u borbi za preuzimanje Mosula iz ruku ekstremista ID, koji kontrolišu delove Iraka i Sirije, navodi britanska agencija.

TERORISTIČKA DIJASPORA: Direktor FBI zabrinut zbog ekstremista koji bi napadali van svojih zemalja!

SAD imaju 4.565 vojnika u Iraku u okviru koalicije koju predvode, a koja pruža obimnu vazdušnu podršku, obuku i savete iračkoj vojsci, koja je doživela krah 2014. godine pred teritorijalnim napredovanjem IS, naročito u pravcu prestonice Bagdada.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA