≫ 

LAKO DO OBEĆANOG ŽIVOTA U AMERICI: Evo kako na LUTRIJI za čas da dobijete ZELENU KARTU!

Prijavljivanje za zelenu kartu traje do 3. novembra, i prijava je besplatna

  • 38

Ako razmišljate o "američkom snu", a ne znate kako i na koji način da dođete do njega, možda je pravi put za vas lutrija zelene karte, trajne boravišne i radne dozvole, koju je Vlada SAD-a oformila kako bi postigla raznolikost populacije u Americi.

Evo kako NAJBRŽE i NAJLAKŠE doći do - AMERIČKE VIZE!

Svake godine odobrava se 50.000 zelenih karata zemljama koje inače ne šalju previše imigranata u SAD, a, srećom, u njih spada i Srbija.

Ukoliko želite da živite i radite u SAD, prijavom za zelenu kartu možete dobiti američku vizu za celu svoju porodicu. U slučaju da vaš broj izvuku na lutriji, što ni najmanje nije na nivou naučne fantastike, budući da su šanse za to 1:50, za otprilike godinu dana imaćete zelenu kartu u rukama, kao i ono što svakog zapravo najviše zanima – mogućnost sistemskog useljenja u SAD.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Prednost, naravno imaju oni kojima su supružnici ili deca već građani SAD-a, kao i kvalifikovani radnici, međutim, iako ne spadate ni u jednu od ove dve kategorije, zelena karta je ipak vaša šansa da dospete u Ameriku. A, najbolji deo priče o zelenoj karti jeste to da ćete ako postanete srećni dobitnik, moći da radite bilo koji posao kao i bilo koji američki građanin.

Prijavljivanje za zelenu kartu počinje sutra i traje do 3. oktobra, a ono što morate da znate, je da je prijava besplatna, i da se prijavljuje direktno preko sajta američke vlade.

Da biste učestvovali u lutriji, potrebno je da ste punoletni i da imate završenu četvorogodišnju srednju školu (ili dvogodišnje iskustvo u poslednjih pet godina na poslu koji je zahtevao barem dve godine obuke/treninga). Prilikom apliciranja ne traže se od vas dokazi da ispunjavate ove uslove, ali ako vas odaberu kao jednog od pobednika – svakako ih pripremite.

Ukoliko ste u bračnoj zajednici, i vi i vaš supružnik se možete prijaviti po jednom – i navesti onog drugog kao “člana porodice”. Koga god da izvuku – dolazi cela porodica. U “decu” se računaju biološka i usvojena deca, kao i pastorci/ke do 21. godine starosti, koji nisu u bračnoj zajednici.

Prijava izgleda OVAKO, a uz nju je potrebno da priložite i fotografiju u digitalnom obliku, koja mora biti u JPEG formatu, dimenzija 600×600 piksela i ne sme da prevagne 250kb veličine.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Vodite računa da slika ne bude mutna i da izgleda kao i za pasoš. Savet koji ćete dobiti na forumima je da ne uvećavate male slike jer tako gube kvalitet, pa ostaju mutne.

Ukoliko se prijavljujete kao osoba u braku, ili ako prijavljujete i svoju decu, svako od njih takođe mora imati sliku kako biste se prijavili.

Prijave na lutriju za program DV 2018 počinju sutra, i imate oko mesec dana za prijavu. Sve što treba da znate naći ćete na sajtu zelenalutrija.com, na čijem forumu vas očekuju odgovori na sve nedoumice i tuđa iskustva u proteklih 10 godina, ali se spremite na dugotrajno iščitavanje svega što se u jednom trenutku može pokazati kao dragocena informacija.

Nemojte čekati zadnji čas za prijavu, jer se često desi da usled prebukiranosti servera sajt bude nedostupan poslednjih nekoliko dana. Adresa za podnošenje prijave je www.dvlottery.state.gov, što je ujedno i zvanični sajt lutrije za zelenu kartu.

Rezultati izvlačenja za DV 2018 biće objavljeni 1. maja 2017.

Imajte u vidu da je učestvovanje na lutriji potpuno besplatno, pa ukoliko dobijete poštom obaveštenje da ste osvojili zelenu kartu znajte da je to prevara, jer je preduslov za njeno dobijanje prijava. Kada podnesete prijavu, ne dobijate nikakvo obaveštenje, već jedan kod, koji unosite kada proveravate da li ste izvučeni, i to proveravate samo na zvaničnom sajtu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stepa

    30. septembar 2016 | 21:48

    Necu medju zlotvore drogerase naciste huosekualce bagru i neznam kako jos da ih nazovem taman ne imao hleba da jedem

  • NS

    30. septembar 2016 | 21:35

    Ja sam izvucen 2015. i evo me u USA.

  • anonimus

    30. septembar 2016 | 21:25

    Trecu god za redom podnosim i ne odustajem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA