≫ 

UBISTVA, SILOVANJA, PLJAČKE: MUP Republike Srpske podneo izveštaj protiv Nasera Orića!

Ministar Lukač je rekao da na tom predmetu sada treba da radi Tužilaštvo

  • 20

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas da je Centar javne bezbednosti Bijeljina podneo izveštaj Okružnom tužilaštvu, protiv Nasera Orića za izvršenje krivičnih dela ubistava, silovanja, pljački uglavnom nad pripadnicima bošnjačkog naroda za vreme proteklog rata na području Srebrenice.

Dodik: RS nije pretnja miru i nikoga ne ugrožava

– Izveštaj je podnesen na osnovu istrage koju je CJB Bijeljina sproveo u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Bijeljina odnosno na osnovu saznanja i izjava svedoka u istrazi –rekao je Lukač za RTRS.

Lukač nije želeo da iznosi detalje izveštaja, ali je rekao da se, između ostalog, Oriću stavlja na teret da je naredio ubistvo i jednog oficira JNA koji je bošnjacke nacionalnosti, a koji se, kako je rekeao, "Oriću stavljao na raspolaganje, ali u kojem je Orić video konkurenciju".

Lukač je rekao da na tom predmetu sada treba da radi Tužilašto.

– Nadam se da će, sa svedocima i svim informacijama kojima je policija raspolagala i koje se nalaze u izveštaju, uspeti da sve dokaže – rekao je Lukač za RTRS.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Besha

    30. septembar 2016 | 22:00

    Kao holivudski glumac..top

  • Oks@j

    30. septembar 2016 | 22:35

    Voz je proš davno. Prvo Hag je njega tražijo pa odpustio.pa Beograd pa ništa opet pa sada T.Rs Pa ništa opet.

  • dvostruki arsini

    30. septembar 2016 | 22:08

    Koja je to komedija i lakrdija od drzave, milioni dokaza postoje protiv njega i monstrum je jos na slobodi, kao i njegov okot. Kada ce nekad neko da uradi nesto da ivakva gamad i sramota genetike vise ne bi postojala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA