JEDINI TESLIN ŽIVI POTOMAK TVRDI: Dokumenta FBI nisu iznenađenje, o mom ujaku ima još MNOGO TOGA

Podaci obaveštajnih službi , "zrak smrti" kao i datum kada je Tesla preminuo nalaze se u uglednim publikacijama, tvrdi potomak slavnog Tesle

  • 4

Vilijem Terbo, jedini potomak velikog naučnika Nikole Tesle, smatra da dokumenta koje je američki Federalni istražni biro (FBI) nedavno objavio o njegovom deda ujaku nisu nikakvo iznenađenje.

POSLEDNJI POTOMAK NIKOLE TESLE ZA TELEGRAF: U mojoj dužnosti je da lik i delo mog UJAKA I DALJE ŽIVE (VIDEO)

- Podaci obaveštajnih službi , "zrak smrti" kao i datum kada je Tesla preminuo nalaze se u uglednim publikacijama - prenosi Alo tvrdnje potomka slavnog srpskog naučnika.

TESLIN "ZRAK SMRTI" STVARNO POSTOJI: FBI objavio tajna dokumenta o srpskom naučniku koja će PROMENITI SVET! (FOTO) (VIDEO)

Nakon 73 godine od kako je američka vlada zaplenila puna dva kamiona Teslinih stvari, FBI je objavio 249 stranica poverljivih dokumenata, koja su dostupna i javnosti. Mnogi od podataka su za javnost iznenađujući, kao onaj da je Tesla umro 8. januara, a ne 7.  Dokumenti otkrivaju i da je vlada SAD bila zainteresovana za njegov “zrak smrti”, oružje koje je Tesla navodno osmislio, kao i da ga je pratila američka obaveštajna služba. Takođe, otkriva se i da je FBI planirao da uhapsi Teslinog člana porodice, za kog su verovali da želi da se domogne neprocenjivo vrednih beleški slavnog izumitelja.

KAD JA UMREM, NESTAĆE I LOZA NIKOLE TESLE: Ovo je poslednji potomak genija (VIDEO)

Iz Muzeja Nikole Tesle u Beogradu tvrde da nemaju nikakve podatke da je FBI bio u njegovoj hotelskoj sobi i  iz nje izneo neke stvari, pre nego što je njegova celokupna zaostavština spakovana i predata u skladište, odakle je kasnije preneta u Beograd.

Foto: FBI Foto: FBI

- Sam Muzej je osnovan 1952. godine i nije postojao kao pravni subjekt u vreme smrti Nikole Tesle. Imajući u vidu tu pravnu činjenicu, Muzej nema pravnog osnova da potražuje Teslinu imovinu, ukoliko ona postoji i ukoliko je nađena posle njegove smrti - rekli su iz Muzeja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA