"MERKELOVA MORA DA IDE": Uvrede i zvižduci za kancelarku na svečanosti povodom ujedinjenja Nemačke (FOTO) (VIDEO)

AP navodi je obezbeđenje pojačano nakon što su prošle nedelje u Drezdenu detonirane dve improvizovane eksplozivne naprave ispred lokalne džamije i konferencijskog centra

  • 3

Zvižduci i uvrede nekoliko stotina demonstranata dočekali su danas najviše nemačke lidere u Drezdenu ispred crkve Frauenkirhe u kojoj je održana centralna svečanost povodom 3. oktobra, Dana nemačkog ujedinjenja.

26 GODINA POSLE UJEDINJENJA NEMAČKE: Apsolutni lider Evrope i centralna zemlja EU

Kako prenosi "Dojče vele", vižducima i skandiranjem "izdajnici" i "Merkelova mora da ide" više stotina demonstranata, uglavnom pripadnika ksenofobične Pegide, dočekalo je u glavnom gradu Saksonije nemačku kancelarku Angelu Merkel, predsednika Joahima Gauka, predsednika Bundestaga Norberta Lamerta i druge najviše nemačke zvaničnike.

Oni su su došli u Drezden na centralnu proslavu 3. oktobra, Dana nemačkog ujedinjenja, čije obeležavanje ove godine protiče uz do sada najveće mere obezbeđenja.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

AP navodi je obezbeđenje pojačano nakon što su prošle nedelje u Drezdenu detonirane dve improvizovane eksplozivne naprave ispred lokalne džamije i konferencijskog centra.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Agencija podseća da je Nemačka ponovo ujedinjena 3. oktobra 1990, a prethodno je nakon Drugog svetskog rata bila podeljena između kapitalističkog zapadnog i komunističkog istočnog dela.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • buda

    3. oktobar 2016 | 14:30

    I treba da ide...Sto je dosta, dosta je...Srecan put

  • Nikolas

    3. oktobar 2016 | 16:15

    IZGOVOR JE MIGRANTSKA KRIZA !!! 2miliinaMIGRANATA NA 400MILIONA EU GRADJANA -PA KAKO CE ONDA EVROPA POSTATI MUSLIMANSKA!!! NE TO JE NACISTICKO-FASISTICKA PROPAGSNDA !!! ENDZI JE ZAPOSLILA MILIONE LJUDI !!!DALI ZELITE DA DODJE NEKO SA BRCICIMA I POCNE RAT!!! NEMACKA JE MOTOR EVROPE I DRZI CITAVU EVROPU!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA