MALI, A VELIKI HEROJI SRBIJE! Kako su ova predivna deca sama renovirala svoju učionicu! (FOTO)

Pored akcije sakupljanja šipuraka, učenici osnovne škole iz Donje Rečice, redovno sprovode i druge akcije, kao što su sakuplјanje starog gvožđa, stakla, papira

  • 3

Učenici osnovne škole u selu Donja Rečica kod Prokuplja novcem koji su dobili prodajom od sakupljenih šipuraka, uredili su školski prostor. Tako su ofarbali cokle u učionicama, vrata, ormare i pod, a zidove su oplemenili slikama. Ova akcija je postala tradicija, te svake godine školska zgrada sve lepše izgleda.

Video-nadzor iz škola će biti povezan sa stanicama policije!

- Unapred se sa učenicima dogovorimo šta ćemo raditi. Oni predlažu i onda svi zajedno odlučujemo. Zatim kreće akcija koja obično traje po 10 dana. Za to vreme se sakupljaju šipurci, a ove godine je bilo ukupno 16 kilograma - kaže Svetlana Ljumović, nastavnik srpskog jezika u školi.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ona je sa učiteljicom Lidijom Veljković ove godine vodila akciju. Pored farbanja podova i ostalog, samolepljivim tapetama su oblepili stare i pohabane klupe.

NAJUDALJENIJE SELO U OPŠTINI: Ova škola u okolini Prokuplja ima samo četiri đaka

- Potrudili smo se da koliko-toliko ulepšamo ambijent  u kojem svi zajedno provodimo dosta vremena. Učenici su se zaista radovali, jer su učestvovali u kompletnom poslu, kako prikupljajući šipurke, tako i uređujući učionice - kaže Svetlana Ljumović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Pored ove, redovno sprovode i druge akcije, kao što su sakuplјanje starog gvožđa, stakla, papira, a cilj svih je pobolјšavanje uslova za rad i učenje.

Škola u Donjoj Rečici je deo Osnovne škole "Nikodije Stojanović Tatko" iz Prokuplja i stara je više od 70 godina. Ovu školu trenutno pohađa 70 đaka, u osam razreda.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    3. oktobar 2016 | 20:04

    Svaka cast ovoj deci ,a drzava i dalje neka placa parade i ludila umesto da ulaze u mladost Srbije.

  • BASA

    4. oktobar 2016 | 08:48

    Bravo mali , sve cestitke Uciteljicama I Skoli na organizaciji akcije ! Dokaz da rad cini , zadovoljstvo , druzenje sa drugarima , je jos vece ! Ovo je uputstvo , kako vaspitavati svoju decu , unuke !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA