≫ 

KLINTONOVA HTELA DA UBIJE ASANŽA: "Možemo li da ga smaknemo DRONOM?"

Klinton i Stejt department bili pod pritiskom da "ućutkaju" Asanža i Vikiliks mesecima pre nego što je sajt objavio 250.000 diplomatskih depeša od 1966. do 2010. godine

  • 12

Kandidat demokratske stranke na predsedničkim izborima u SAD Hilari Klinton navodno je želela da izvede napad dronom na osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža, dok je bila na funkciji državnog sekretara, objavio je danas portal "Tru pundit".

ASANŽ NAPAO HILARI KLINTON: Previše si histerična prema Moskvi

Taj portal navodi da su Klinton i Stejt dipartment bili pod pritiskom da "ućutkaju" Asanža i Vikiliks mesecima pre nego što je sajt objavio 250.000 diplomatskih depeša od 1966. do 2010. godine.

- Zar ne možemo samo da napadnemo dronom tog čoveka - upitala je Klintonova na jednom od sastanaka, naveo je anonimni izvor iz Stejt departmenta, preneo je RT.

"Tru pundit" navodi da su se oni koji su prisustvovali sastanku sa Hilari Klinton 23. novembra 2010. godine, smejali na to njeno pitanje sve dok nije postalo jasno da je ona bila ozbiljna kada ga je postavila.

AKO HILARI POBEDI, S AMERIKOM JE SVRŠENO VEĆ DO 2020: Strašna prognoza bivšeg Klintonovog ministra (FOTO)

Klintonova je navodno Asanža nazvala "lakom metom". Vikiliks je pet dana posle tog sastanka počeo da objavljuje tajna dokumenta.

Vikiliks je na svom zvaničnom sajtu objavio link sa ovim tekstom "Tru pundita".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA