≫ 

SPREMAJU SE ZA TREĆI SVETSKI RAT? 40 miliona Rusa vežba civilnu zaštitu!

Ruski ministar za vanredne situacije Vladimir Pučkov rekao je da će četvorodnevna vežba doprineti "povećanju efikasnosti vlade koja se suočava s posledicama velikog broja hitnih slučajeva"

  • 16

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije pokrenulo je danas širom zemlje vežbu civilne zaštite u kojoj će učestvovati 40 miliona ljudi.

Ruski ministar za vanredne situacije Vladimir Pučkov rekao je da će četvorodnevna vežba doprineti "povećanju efikasnosti vlade koja se suočava s posledicama velikog broja hitnih slučajeva".

Pučkov je rekao da njegovo ministarstvo može da obezbedi "nesmetani protok saobraćaja, snabdevanja energijom i komunikacije".

Američka agencija AP navodi da odluka ruskog ministarstva podseća na Hladni rat, kada su građani Sovjetskog saveza obučavani kako da prežive u slučaju nuklearnog konflikta.

Pojedini analitičari povezuju sadašnju vežbu sa produbljivanjem tenzija u odnosima Rusije i SAD zbog Sirije, ali i po drugim pitanjima.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ocajnono pero

    6. oktobar 2016 | 10:44

    Nazalost na primeru jednog mikro primera jasna je strategija 4 rajha SAD. KiM gde za interes visokih igraca javljaju se pacovi Olbrajtova i nekakvi sitni generalcici i otvaraju firme uzimajuci sirovine i sve telekomhnikacione kao energetske izvore. Ovaj "ekdperiment" je model za Rusiju koju vec duze vreme razvijaju. Zaboravili su da Rusija nece dozvoliti izdajnicki 5 oktobar i DOS manlije na svojoj teritoriji.

  • Kami

    6. oktobar 2016 | 08:58

    Kakva su vremena nije lose da se narod malo edukuje u tom pravcu.

  • Igor

    6. oktobar 2016 | 08:11

    Taj rat je poceo odavno ljudi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA