0

Saradnja EPS-a i UNICEF-a na projektu "Razvoj u ranom detinjstvu"

Uz podršku Elektroprivrede Srbije, otvoreno savetovalište u Domu zdravlja Zemun

Zahvaljujući donaciji "Elektroprivrede Srbije" otvoreno je renovirano razvojno savetovalište Doma zdravlja Zemun. Savetovalište je opremljeno novim nameštajem i didaktičkim materijalima, čime su poboljšani uslovi rada za čitav tim lekara i zdravstvenih radnika, koji kroz direktan rad sa decom najranijeg uzrasta, prate i stimulišu njihov razvoj.

- Usluge razvojnih savetovališta od izuzetnog su značaja za onu decu koja se suočavaju sa smetnjama u razvoju u najranijim godinama života. Kroz rad sa roditeljima i usluge ranih intervencija u velikoj meri pomaže im se da nadoknade kašnjenja u razvoju i sprečavaju dugotrajne posledice - rekla je dr Vesna Knjeginjić, pomoćnik ministra zdravlja RS.

Dr Kneginjić je objasnila da usvojeni Nacionalni program za rani razvoj predlaže širenje mreže razvojnih savetovališta na celu Srbiju i zahvalila se UNICEF-u i EPS-u na podršci.

- Danas je značajan dan za "Elektroprivredu Srbije" kada obeležavamo godišnjicu kompanije, a mi smo ovaj dan podelili sa vama, jer je EPS srce privrede Srbije, ali i društveno odgovorna kompanija koja smatra da su mladi prioritet, jer su najznačajniji deo svakog društva. Sa velikim zadovoljstvom smo učestvovali u ovom projektu, jer on kreće od najmlađih. Pored brige o našim mladim ljudima na samom početku, moramo da im obezbedimo i dobar školski sistem da bi ti mladi lјudi kasnije u životu bili uspešni.

Zato je podrška školskim, univerzitetskim i naučnim projektima takođe važan deo naših aktivnosti. Država ne može sve da finansira i zato je bitan doprinos kompanija, a mi želimo da vidimo Srbiju u budućnosti kao modernu zemlju, zasnovanu i na tehnologiji i na ekonomiji znanja - poručio je prof. dr Branko Kovačević, predsednik Nadzornog odbora "Elektroprivrede Srbije".

Severine Leonardi, zamenica direktora UNICEF-a u Srbiji, istakla je da ulaganje u rani razvoj deteta ima višestruke koristi za decu, porodicu i društvo u celini, a ovaj razvojni centar je primer kako svi mogu da se ujedine oko podrške deci. Direktorka Doma zdravlja Zemun Ksenija Uzunović zahvalila je na dvogodišnjoj podršci koja je obezbedila značajno unapređenje kapaciteta Doma zdravlja Zemun da se intenzivnije bavi unapređenjem razvoja dece u ranom detinjstvu.

Pored Doma zdravlja u Zemunu, "Elektroprivreda Srbije" opremila je još dva razvojna savetovališta u domovima zdravlja u Kragujevcu i Nišu.

(Telegraf.rs/ PR)

Tagovi: Elektroprivreda Srbije, EPS, Srbija, UNICEF

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata