2

Obeležen Dan EPS-a, najvećeg privredneg subjekta Srbije

Odata priznanja za stručnost i predan rad

Povodom 6. oktobra Dana "Elektroprivrede Srbije", održana je svečana sednica Nadzornog odbora Javnog preduzeća "Elektroprivreda Srbije" i dodeljena su tradicionalna priznanja povelje sa plaketom "Đorđe Stanojević" pojedincima i institucijama koji su doprineli razvoju srpske elektroprivrede i elektrifikaciji.

Dobitnici nagrada za 2016. godinu su Vera Stanojević, inženjer mašinstva, dr Aca Marković, bivši predsednik Nadzornog odbora JP EPS, Ljubo Maćić, predsednik Saveta Agencije za energetiku Srbije i Nenad Mraković, inženjer elektrotehnike. Priznanja su dobili "Energoprojekt Entel" i Istorijski muzej Srbije.

- Vlada Srbije podržava razvoj "Elektroprivrede Srbije" i ukoliko se nekada čuju i kritički tonovi to je samo iz želje da EPS bude još bolji. "Elektroprivreda Srbije" je od početka godine do sada proizvela za četiri odsto više uglja i 3,5 odsto više električne energije nego i istom periodu 2015. godine i svi zaposleni treba da budu ponosni na to. To su ohrabrujući rezultati i za srpsku ekonomiju, što će se odraziti i na bruto domaći proizvod. EPS treba da nastavi da se razvija i modernizuje i ostvaruje još bolјe rezultate, jer predstavlja lokomotivu razvoje privrede i ekonomije u Srbiji – rekao je Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike.

V. d. direktora EPS-a Milorad Grčić čestitao je svima veoma važan dan za najveću srpsku energetsku kompaniju. - EPS je i uvek će biti kičma razvoja srpske privrede, jer i stiže do svake tačke u Srbiji.

Tradicija 123 godine od početka rada prve elektrane u Srbiji, termocentrale na Dorćolu, nije zanemarljiva. EPS se razvijao i modernizovao i reforme nastavljamo u skladu sa politikom Vlade Srbije. Rezultati su vidljivi, korak po korak idemo i jasno je da EPS ima budućnost – rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS. Predsednik Nadzornog odbora JP EPS prof. dr Branko Kovačević je naglasio da je EPS najveći privredni subjekt u Srbiji, koji godinama proizvodi električnu energiju po najpovoljnijim cenama i istovremeno je društveno odgovorna kompanija koja čiji su prioritet mladi.

Dodeli priznanja prisustvovali su članovi NO JP EPS, članovi poslovodstva EPS-a, Parlamentarnog foruma za energetsku politiku, kao  predstavnici poslovnih partnera, instituta, fakulteta…

(Telegraf.rs/ PR)

Tagovi: Elektroprivreda Srbije, EPS, Srbija

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (2)
Poređaj komentare:
  • D
    Darko

    Sto ne rekoste koliko je bilo nagrada u kesu i kakva je klopa bila,kad im vec niko nista ne moze.

  • S
    Struja

    Živeo EPS