≫ 

POTRESNA ISPOVEST OCA DEČAKA (8) KOJI JE UMRO OD SEPSE NAKON PRELOMA RUKE: Ko je kriv za smrt mog Radenka? (FOTO)

- Zar bih ja odbio da ostavim svoje dete u bolnici, ako doktor kaže da mora da ostane? Niko nije pomenuo ostanak u bolnici ni meni ni suprugi - rekao je za Telegraf, otac nesrećnog dečaka, Milan Nikodinović

  • 22
Dečak Radenko Nikodinović , Loznica Foto: Privatna arhiva

Dečak Radenko Nikodinović (8) koji je u nedelju 2. oktobra ove godine pao sa tobogana i u lozničku bolnicu primljen sa otvorenim prelomom leve ruke, juče je izgubio bitku sa životom. Nakon tri operacije u Institutu za zaštitu majke i deteta u Beogradu dečak je dobio sepsu i, nažalost, preminuo. 

TRAGEDIJA U SRBIJI: Dečak Radenko (8) slomio ruku, pa posle nekoliko dana umro! Roditelji krive lekara! (FOTO)

Njegovi roditelji otac Milan i majka Zorica su ogorčeni na lekare koji su im, kako kažu, "ubili zdravo dete".

- Ja ne želim nikakav novac, novac mi neće vratiti dete. Želim da istina ispliva, zbog drugih roditelja, da ih ne snađe moja sudbina. Imao sam predivno hiperaktivno dete, svi su ga u Loznici znali. On je plivao sa tri godine, vozio rolere od malih nogu, čudo od deteta. Ostala mi je mlađa ćerka, ali ovaj gubitak neću oprostiti. Kada se detetu pogoršala situacija, u bolnici su rekli da sam ja kriv, jer nisam pristao da hospitalizujem dete. Zar bih ja odbio da ostavim svoje dete u bolnici, ako doktor kaže da mora da ostane? Niko nije pomenuo ostanak u bolnici ni meni ni suprugi. Ortoped mu je stavio gips, a kada je video da se stvar komplikuje, rekao je meni da kažem u Beogradu da je dete sve vreme bilo u redu. Zar bih ja za moje dete lagao kakva je situacija? - priča Milan, otac deteta, koji od pretrpljenog šoka još nije svestan gubitka.

-  Nakon što je dečak primljen u Institut u Beogradu, lekari su dali sve od sebe da ga spasu – uradili su mu tri operacije, stvar se zakomplikovala jer je infekcija počela da se širi. Razmatrano je čak i da mu amputiraju ruku, ali je infekcija otišla na pluća- govori otac.

Foto: Facebook/Dom zdravlja"Dr Milenko Marin"Loznica Foto: Facebook/Dom zdravlja"Dr Milenko Marin"Loznica

Pitao sam doktore koliko je opasna ta infekcija, rekli su mi da će dati sve do sebe. Zadnja operacija mom sinu Radenku obavljena je u petak, doktori su mi rekli da dođem sutradan. Kada sam došao juče ujutru u Institut, rekli su mi da nemaju dobre vesti, da se stanje dečaka pogoršalo i da je nastupila sepsa. Moje dete je umrlo u subotu u 15 do 1o ujutru. Dan pre nego što će umreti, tačnije u petak, u Institutu se pojavio i doktor koji mu je stavio gips, moja žena Zorica ga je videla. Verovatno je došao da izvidi kakva je situacija – rekao je za Telegraf, otac Milan.

Roditelji su zatražili i sudsku obdukciju deteta, spremni su sve da učine, samo da ne izgube borbu sa onima koji su krivi za smrt njihovog sina.

Sahrana će biti održana u utorak na lokalnom groblju u Kozjaku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Silvio Berluskoni

    9. oktobar 2016 | 15:46

    U zatvor ćeš ići alkosu Bojaniću sram te bilo i tebe i onoga ko ti je dao licencu, već je jednom žena umrla tvojom krivicom, kako možeš mirno da živiš?!

  • srdjan

    9. oktobar 2016 | 15:51

    daleko bilo.saucesce porodici..a lekarima takvim..koji danas rade kod nas.koji za sve daju caj i andol.ili uzmu lovu pa te pregledaju kako treba..razmislite se malo..onaj odozgo sve vidi.

  • MinaGogi

    9. oktobar 2016 | 17:50

    Iskreno saucesce roditeljima nesrecnog deteta i podrska u borbi za istinu i pravdu. Svaka im cast sto su skupili snagu da se obracunaju sa neljudima u belim mantilima koji su im svojim nemarom i neznanjem ubili dete. Podrska!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA