JEZIVI CRVENI KUKASTI KRST OSVANUO USRED NOVOG SADA: Građani strahuju da je ispisan krvlju (FOTO)

Grafit je ispisan na pločniku u noći između subote i nedelju, i nije poznato čijih je ruku delo

  • 25

Veliki kukasti krst ispisan crvenom farbom, osvanuo je danas preko puta Doma zdravlja u Novom Sadu, u Bulevaru Slobodana Jovanovića na Novom naselju.

"MUSLIMANI SMRDE": Grafit koji je digao Pljevlja na noge (FOTO)

Foto: 021.rs Foto: 021.rs

Grafit je ispisan na pločniku u noći između subote i nedelju, i nije poznato čijih je ruku delo, a da stvar bude još jezivija, pored grafita se nalazi i crvena mrlja, što je neke građane navelo na mišljenje da je grafit ispisan krvlju.

U poslednje dve i po godine Antigrafitna jedinica je sa novosadskih fasada uklonila preko 1.300 grafita mržnje. Iz džepa građana je samo za uklanjanje grafita, ne računajući rad radnika, izdvojeno 300.000 dinara, prenosi portal "o21.rs".

Foto: 021.rs Foto: 021.rs

Iz "Zelenila" su ranije rekli da skoro da ne postoji zgrada koja nije naružena grafitima, te da je sprečavanje moguće jedino visokim novčanim kaznama.

– Kukasti krstovi su nešto što je najčešće uklanjano i što se i dalje svakodnevno pojavljuje u skoro svim delovima grada – naveli su iz "Zelenila".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kure

    9. oktobar 2016 | 20:48

    I to naopako! Stoka narkomanska

  • Zapazanje nekoga ko zna

    9. oktobar 2016 | 21:24

    Kao prvo ovo nije kukasti krst niti "naci svastika" posto je obrnut u kontra smeru.Kao drugo ovo je simbol koji su kroistili stari sloveni a ima ih i u indiji na hramovima a koristili su ga i na hramovima zaratustrijanske releigije i u mitrizmu.Simbol okrenut u ovome smeru nije nacisticki "kukasti krst" kako ste ga vi nazvali.Ali dobro.E sada ne znam sta im znaci ovaj trougao iznad znaka ali samtram da nije cilj bio nikakav nacizam nego mi se cini ili da se klinci zezaju ili da se neki nalozeni sektas pali da crta simbole paganizma i mitrizma.Ali dobro posto je nas narod neuk i zatucan onda ce babe da vicu "evo nacista crtaju kukaste krsteve" smesno...Ali naravno nije lepo ni primereno sarati po pesackoj zoni...

  • Nikolas

    9. oktobar 2016 | 21:11

    AVET FASIZMA SE VRATIO U EVROPU I NA BALKAN- SVAKI TRECI U PARLAMENTU BRISELA JE NEONACISTA!!!!!! IMACEMO OPET CAST DA UPOZNAMO NOVOG FURERA SA BRCICIMA!! ISTORIJA SE PONAVLJA A ORUZJE OPASNIJE -GORE JE STO ZELE SATANU NA VLASTI!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA