ŠTO DALJE OD RUSIJE: Kijev razmatra izlazak Ukrajine iz Zajednice nezavisnih država

Šef ukrajinske diplomatije Pavlo Klimkin rekao je da je dosledni pristalica izlaska iz Zajednice nezavisnih država

  • 1

Kijev razmatra mogućnost istupanja Ukrajine iz članstva Zajednice nezavisnih država (ZND), izjavio je sinoć šef ukrajinske diplomatije Pavlo Klimkin televizijskom kanalu "112 Ukrajina".

POSLANICI SE POTUKLI POSLE TV EMISIJE: Sevale pesnice, Vladimir izgrebao Aleksandrov auto i lomio vrata na vozilu! (VIDEO)

Klimkin je rekao da je on dosledni pristalica izlaska iz Zajednice.

- Razmatramo pitanje izlaska (iz ZND). Imamo nekoliko desetina sporazuma koji se tiču, na primer, uzajamnog priznavanja diploma, isplata penzija. I sada završavamo posao koji će nam omogućiti da regulišemo te sporazume. Nadamo se da ćemo uspeti da upravljamo tim sporazumima odvojeno i tada će to pitanje ponovo postati aktuelno - rekao je šef ukrajinske diplomatije.

Posle smene vlasti u Ukrajini u februaru 2014. godine, novo rukovodstvo zemlje objavilo je da namerava da odustane od učešća u radu Zajednice nezavisnih država.

Kijev je kasnije iz izvršnog komiteta te organizacije opozvao svog predstavnika Anatolija Dronja, podsetio je Sputnjik.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosna

    11. oktobar 2016 | 18:59

    Koji ste vi papani, to ni bog nebi znao. Mozete vi bjezat gdje hocete, vi ste braca i isti narod, kakvi ste to se vidi po ponasanju, fasisti vam bolji od vjekovima svoje brace.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA