DA SE DANAS GLASALO U AMERICI, EVO KOJI REZULTAT BI BIO: Posle skandala sa video-snimkom, Trampa napušta i Pol Rajan

Po anketi televizije "En-Bi-Si" i "Vol Strit Džurnala" Hilari Klinton imala bi podršku 46 odsto verovatnih glasača, dok bi 35 odsto dobio njen republikanski protivnik

  • 5

Predsednička kandidatkinja američkih demokrata Hilari Klinton imala je 11 procenata prednosti u odnosu na svog rivala Donalda Trampa, prema jednoj anketi objavljenoj danas, sprovedenoj posle izbijanja skandala sa video snimkom republikanskog predsedničkog kandidata.

NOVI SKANDALOZNI SNIMCI: Tramp govori o seksu sa dve žene i o grudima svoje ćerke Ivanke (AUDIO)

Po anketi televizije "En-Bi-Si" i "Vol Strit Džurnala" Hilari Klinton imala bi podršku 46 odsto verovatnih glasača, dok bi 35 odsto dobio njen republikanski protivnik.

Anketa koja nosi marginu greške od 4,6 odsto, sprovedena je u subotu i nedelju, odnosno posle objavljivanja video-snimka iz 2005. godine u kome je Donald Tramp uvredljivo i ponižavajuće govorio o ženama. Anketa je međutim sprovedena pre sinoćne televizijske debate Trampa i Klintonove.

Ukupno 52 odsto ispitanika je reklo da smatra da taj video-snimak treba da bude tema predizborne kampanje, dok se 42 odsto ne slaže s tim. Uz to, 41 odsto smatra da su Trampove izjave snimljene na tom videu "potpuno neprihvatljive".

Međutim, Donald Tramp ima i drugih problema. Naime, šef Predstavničkog doma, republikanac s najvišim položajem u SAD, Pol Rajan rekao je da više neće braniti republikanskog kandidata Trampa i praktično priznao poraz u trci za Belu kuću.

Foto: AP/Tanjug, Wikipedia/public domain Foto: AP/Tanjug, Wikipedia/public domain

Rajan je naveo da će svu svoju energiju iskoristiti da "obezbedi da Hilari Klinton ne dobije blanko ček s Kongresom koji kontrolišu demokrate".

U ovom tvitu stoji sve što treba da znate o sinoćnjoj debati Trampa i Klintonove

Rajan je razgovarao s republikanskim kongresmenima od kojih su mnogi zabrinuti da je Tramp neodmerenim i uvredljivim izjavama o ženama, ne samo sebi ugrozio šanse za izbor, već i smanjio njihove izglede da zadrže mesto u Kongresu.

Izvor s tog sastanka je rekao da Rajan nije povukao svoju podršku Trampu, ali da je rekao da ga više neće braniti, već da će voditi kampanju za republikanske kandidate za Kongres. Drugi izvor je rekao da je Rajan kongresmenima rekao da neće učestvovati u Trampovoj kampanji i posavetovao druge poslanike da rade najbolje što mogu da budu izabrani u svom okrugu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Rajan je otkazao zajednički nastup s Trampom zakazan za subotu, pošto je dan ranije objavljen 11 godina star snimak na kojem Tramp kaže da može da spopada žene zato što je zvezda.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бранислав

    10. oktobar 2016 | 22:02

    Амерички избори су фарса-шоу. Унапред је одређен победник. Увек је то особа иза које стоји ратни лоби. Рат је највећи бренд америчке економије.

  • Dejan

    10. oktobar 2016 | 23:16

    I ja sam pre dvadeset godina govorio svašta o debelim ženama a na kraju sam jednu takvu i oženio, i šta sad mislim,pa čovek je rekao surovu istinu,da uglavnom ako imaš mnogo novca možeš da imaš skoro svaku ženu koju poželiš, što nije daleko od istine

  • Nikola Matacun

    11. oktobar 2016 | 04:17

    Ako je razlog za "green card" postojeci,hajde onda,neka bolji ppbedi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA