TOŠE JE NAJVIŠI ČOVEK NA BALKANU: Ne mogu da nađem devojku po svojoj meri, a i dalje rastem (FOTO)

Ovaj mladić visok je 2 metra i 16 santimetara, ima 21 godinu, a lekari predviđaju da će još rasti

  • 6

Najviši mladić u Makedoniji i na Balkanu zove se Toše Jovčevski, nadimak mu je Vrba i visok je čak 2 metra i 16 santimetara.

OVAJ TINEJDŽER JE VIŠI OD BOBIJA MARJANOVIĆA: Raste svake godine sve više i njegov život uopšte nije lak (FOTO) (VIDEO)

Ljude oko sebe gleda sa visine, ne zbog nadmenosti, jer nije takav, već zbog njegove prave visine od preko 2 metra.

Rođeni je Skopljanac, ima 21 godinu, a prema istraživanjima njegovih roditelja, najviši je mladić u Makedoniji i na Balkanu, a još će rasti. Iako su mu hormoni, koji su ga "rastegli“, prestali da "divljaju", lekari kažu da će do 25. godine porasti još nekoliko santimetara.

Tošetu je to sada svejedno jer se već navikao na svoju visinu, ali i na probleme sa kojima se suočava. A oni nisu mali i nezanemarljivi. Od pronalaženja garderobe, odeće i obuće, ulaska u auto, prodavnice ili kafiće, gde redovno glavom udari u okovratnik ili plafon, pa sve do pronalaženja devojke "po njegovoj meri".

Foto: Facebook/Toše Jovčevski Foto: Facebook/Toše Jovčevski

Kad smo se dogovarali za razgovor, pitao me je kako ćemo se prepoznati. To me je baš nasmejalo. Rekoh mu - ne brini, ako te ne prepoznam, ja ću te sigurno videti. I baš tako je i bilo. Našli smo se kod Katoličke crkve i seli u obližnji kafić. Začudo, niko nije buljio u njega, iako su mu svi bili do pasa.

- Stanujem preko puta, često dolazim u ovaj kafić i skoro me svi znaju. Zato im i nisam interesantan. Druga je priča kada idem ulicom ili odem u neki drugi lokal. Svi žele da se "selfuju" sa mnom, zapitkuju me koliko sam visok, kako sam toliko porastao, da li su mi i roditelji visoki. U početku me je to nerviralo, ali mi je sada simpatično - kaže Toše Jovčevski.

Rodio se kao normalna, možda malo teža beba od 3,5 kilograma. Naglo je počeo da raste tek od 5. razreda osnovne škole, da bi kraj 8. razreda dočekao sa visinom od 1 metar 89 santimetara.

Foto: D. Joksic Foto: D. Joksic

- Na sistematskom pregledu su mi tada rekli da ću još rasti. I zaista, prvi razred srednje škole počeo sam sa visinom od 2 metra. To je bilo pre četiri godine, a ja sam u međuvremenu narastao za još 16 santimetara. Doktori kažu da sam toliko narastao zbog hormonskog poremećaja. Hormoni su sada prestali da "divljaju", ali lekari prognoziraju da ću do 25. godine narasti još najmanje dva santimetra - rekao je Jovčevski.

U detinjstvu su ga svi obožavali. Voleli su da se igraju i druže sa njim, a zbog njegove visine često su tražili da ih brani od druge dece. Počeo je da igra košarku sa 8 godina. Član je ekipe MZT Skoplje, ali zbog politike, koja je, kaže, duboko ušla i u sport, namerava da sreću potraži van Makedonije. Iduće nedelje putuje u Beograd na pregovore sa nekim od srpskih košarkaških klubova.

Ekstremna visina mladog Makedonca ne sputava da se bavi i aktivnostima koje mu se dopadaju. Član je tima za spasavanje na planinama Crvenog krsta Skoplja.

Foto: Facebook/Toše Jovčevski Foto: Facebook/Toše Jovčevski

- Tu mi visina baš pomaže. Pre svih mogu da vidim izgubljene ili unesrećene ljude, ili odredim maršrutu kretanja. Nedavno smo imali dojavu da se jedna osoba, koja je sa brda Vodno, noću, krenula ka planini Matka, izgubila. Više od sat vremena smo ga tražili po mrku, a i sami smo morali da se orijentišemo gde je granična kota na Vodnu prema Matki. Tu je moja visina došla do izražaja. Prvi sam locirao graničnu kotu. Baš tada su nam iz policije javili da je čovek sam uspeo bezbedno da se spusti u neko selo - priča Toše.

Ovaj student treće godine sportskog turizma bavi se i gnjurenjem. Sada samo rekreativno, a planira i profesionalno. Član je Speleognjuračkog tima "Skoplje".

Foto: Instagram/Toše Jovčevski Foto: Instagram/Toše Jovčevski

Problem sa gnjuračkim odelom je rešio, ali je ostao drugi.

- Gnjuračko odelo smo nekako našli, ali i dalje imam muku sa perajima. Toliko velika za moja stopala nigde ne mogu da nađem, pa i dalje gnjurim u patikama - govori Toše.

Problem sa garderobom donekle je rešio. Iako izbor nije veliki, majice i dukserice može da nađe i u Skoplju, a sa jednom tekstilnom fabrikom je sklopio dogovor da mu po meri šiju košulje i farmerice, dok patike nalazi u Grčkoj.

- Nosim broj cipela 52. Imam samo jedan par. Jedva sam ih našao za moju maturu, a sada ih oblačim samo za svadbe i sahrane - kaže Jovčevski.

Foto: Facebook/Toše Jovčevski Foto: Facebook/Toše Jovčevski

I on bi voleo da vozi bicikl, ali tako velikog za njegove duge noge nema, pa najčešće ide peške. Kada vozi auto, prednje sedište ili izvadi ili gurne pozadi skroz do kraja, a problem mu je i vožnja u gradskim dvospratnim autobusima uvezenim iz Kine, koji su preniski za njega.

Ipak, kako priznaje, najveći problem su mu devojke. Još uvek sebi ne može da nađe curu "po meri". Imao je jednu koja je bila visoka 1,80 santmetara. Sa njom je bio devet meseci, ali su raskinuli.

- Sada se viđam se sa jednom devojkom. Još "pregovaramo" da mi postane devojka - u šali kaže Toše, ali i priznaje da se devojke pomalo plaše njegove visine, strahujući da mu je i ona stvar srazmerna njegovoj visini.

(D .J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veljo.

    11. oktobar 2016 | 13:25

    He he kakva laz srbija ima i 15 -godisnjake po 220 cm.

  • M5

    11. oktobar 2016 | 13:04

    Nije najvisi ,ima na bezanijskoj kosi 2.26 visok znam ga

  • OBILIC

    11. oktobar 2016 | 17:42

    Kad bi videli koliko ima visokih žena u českoj mi smo onda stvarno pigmejci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA