POŽURITE: Nove vozačke dozvole koštaće 800 evra!

Krajem oktobra stupa na snagu novi pravilnik obuke vozača, po kom će biti povećan fond časova ali uvedena i tromesečna teorijska obuka. Novi standardi koje auto-škole moraju da ispune uzrokovaće i povećanje cene obuke

  • 1

Sistem obuke u auto-školama sasvim će se promeniti za osam meseci. Prema novim pravilima, fond časova biće povećan, a uvodi se i obavezna tromesečna teorijska obuka. Zbog toga će cena obuke, sa sadašnjih 400 biti povećana do čak 800 evra!

Nova pravila stupaju na snagu 25. oktobra, nakon čega najpre počinje tromesečni period prilagođavanja.

- Oni koji tad započnu obuku imaće mogućnost da se obučavaju po starom sistemu tri meseca nakon što pravilnik stupi na snagu, ali će ipak morati da uzmu po tri dodatna - 2 časa teorije i prakse, kao i časove prve pomoći, te da polažu po novim pravilima - kaže Branimir Pejović iz MUP Srbije za dnevni list "Kurir".

Novost je i to da će se tokom obuke u učionici predavanja i kandidati snimati svih 40 časova. Svaka škola mora da ima licencirane instruktore i najmanje jednog saobraćajnog inženjera, kao i nova vozila, kamione i automobile, prikolice i autobuse.

Instruktor Spasoje Manojlović iz auto-škole "Desetka plus" kaže da je podizanje cene obuke neophodno iz više razloga.

- Od oktobra meseca promena će biti u načinu obuke i plaćanju, a samim tim i u ceni. Ako obuka bude koštala manje od 800 evra, neće moći kvalitetno da se radi. Najveći iznos će otići na opremu učionica za teorijsku obuku, ali i na plaćanje instruktora - kaže Manojlović.

(M. S. / Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA