≫ 

Smenjena direktorka Opšte bolnice u Loznici zbog smrti dečaka Radenka Nikodinovića

Inspekcija Ministarstva zdravlja utvrdila da nije postojao nijedan papir na osnovu čega bi moglo da se utvrdi kako je dečaku dijagnostifikovana povreda

  • 89

Nakon što je inspekcija utvrdila da su napravljeni brojni propusti, zbog smrti osmogodišnjeg dečaka Radenka Nikodinovića, smenjena je direktorka Opšte bolnice u Loznici, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

NI TRAGA NI GLASA OD ORTOPEDA: Nestao doktor iz Loznice kojeg roditelji krive za smrt Radenka

On je naveo da je u slučaju smrti dečaka inspekcija Ministarstva zdravlja utvrdila da nije postojao nijedan papir na osnovu čega bi moglo da se utvrdi kako je dečaku dijagnostifikovana povreda.

Lončar je najavio da će u narednom periodu biti preduzete mere kako ne bi bilo moguće sakrivati greške lekara, odnosno mere koje će preduprediti da kolege štite jedni drugi, objavio je N1.

- Nije ispoštoano ono što je trebalo da bude ispoštovano. Doneo sam odluku jutros da se smeni direktorka bolnice, da se smeni načelnik hirurgije. Pokrenut je proces za licencu lekara, mislim da će policija i tužilaštvo raditi svoj deo posla. Ovakva stvar ne sme da se ponovi nigde više u Srbiji - izjavio je Lončar.

Ministar zdravlja je najavio da će u narednom periodu biti ispoštovane preuzete mere kako ne bi bilo moguće sakrivati greške lekara odnosno mere koje će preduprediti da kolege štite jedni druge.

Takođe je najavio da će u bolnice u unutrašnjosti biti poslati iskusni lekari koji će periodično konstrolisati rad osoblja u tim ustanovama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    12. oktobar 2016 | 12:51

    A sto ne stave u zatvor doktora koji je u pijanom stanju izvadio devojcici jajnike umesto debelog creva? Cela Loznica zna za to i nista se ne preduzima on i dalje unistava tudje zivote i radi u bolnici pijan! A za ovaj slucaj stvarno nemam reci,moje saucesce porodici. Zar neko dete treba da umre da bi se preduzelo nesto,pa trebaju svi da snose odgovornost i da robijaju a oni su samo smenili direktorku! Sramota drzavo

  • Baschelik

    12. oktobar 2016 | 12:51

    Ministre a sta je sa vasom ostavkom

  • BG-LO

    12. oktobar 2016 | 12:48

    Igra, samo igra politicara i kaznama pokazuju svoju nemoc i nemoc sistema! Mnogo nam je lose....ali mnogo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA