Doktor koji je poslednji video malog Radenka o trenutku kada je IZAŠAO pred njegove roditelje

- Ovakvi događaji menjaju čoveka. Nema to veze s profesionalizmom - rekao je anesteziolog sa Instituta za majku i dete dr Branislav Mojskić

  • 6

Dr Branislav Mojskić, anesteziolog sa Instituta za majku i dete "Dr Vukadin Čupić", poslednji je video živog Radenka Nikodinovića (8), pre nego što je preminuo u subotu ujutru u 9.45 sati.

DOKTOR BOJANIĆ UZEO ODMOR NAKON SMRTI RADENKA: "Nije nas čak ni zvao da nam izjavi saučešće"

NI TRAGA NI GLASA OD ORTOPEDA: Nestao doktor iz Loznice kojeg roditelji krive za smrt Radenka

- Smrt i kada je izvesna, teško ju je povezati sa decom, čak i kad imaju neizlečiv maligdni tumor, a kamoli kad ovako, iz puno zdravlja "odu". Trenutak kad sam sa svojim kolegama stao pred roditelje Radenka Nikodinovića, Zoricu i Milana, da im saopštim da je njihov sin preminuo, pamtiću dugo. Ovakvi događaji menjaju čoveka. Nema to veze s profesionalizmom. Znam da smo učinili sve, ali tužan sam jer nismo uspeli - kazao je on.

dr Mojsić je reanimirao Radenka. Dok se prava drama odvijala i lekarima iz sekunde u sekundu postajalo sve jasnije da uprkos i svim naporima, ovu bitku gube, Radenkovi roditelji su bili u Institutu za majku i dete, samo dva sprata niže.

- Od ranih jutarnjih sati u četvrtak, kada je dečak primljen na institut, prvo na odeljenje ortopedije, pa sve do poslednjeg trenutka oko njega je bilo angažovano mnogo lekara, koliko je, inače, dovoljno da se zbrine 20 pacijenata. Niko nije gledao da li je isteklo radno vreme - kaže dr Radoje Simić, direktor Instituta.

Foto: novibeograd.rs Foto: novibeograd.rs

Doktor Blagoje Grujić, vaskularni hirurg, kazao je da su od prijema znali da je dečak životno ugrožen.

- Od prijema smo znali da je dečak životno ugrožen, da je infekcija ozbiljno se videlo čim je ovde skinut gips, ali da će uprkos svemu što smo preuzeli, tako brzo da se proširi na sve organe, teško je bilo zamisliti. Odmah smo posumnjali na gasnu gangrenu, što se kasnije i dokazalo. Ovakvi slučajevi su retki, i kod nas i u sveti - kaže on za portal Srbija danas.

Prema njihovim rečima, na prvom snimku polomljene ruke i krvnih sudova, uočeno je da uopšte nema cirkulacije. Dr Drašković, je uradio prvu operaciju, koja je bila bitka za dečakovu ruku. Ponovljeni snimak koji je urađen u četvrtak popodne, pokazao je da je cirkulacija vraćena kroz jednu arteriju, ali i da je infekcija napredovala.

Foto: Facebook/Dom zdravlja"Dr Milenko Marin"Loznica Foto: Facebook/Dom zdravlja"Dr Milenko Marin"Loznica

- Dečak je bio pod terapijom antibioticima kada je primljen na Institut, ovde su mu davane još četiri vrste najjačih antibiotika, ali ni to nije moglo da zaustavi gasnu gangrenu - priča dr Simić.

Odmah je dogovoreno sa kolegama iz KBC "Zemun" da se dečak primi u hiperbaričnu komoru. Prvi tretman je urađen u petak ujutru i bio je uspešan, a trebalo je da ode na još četiri.

- Malo iza podne uradili smo drugu operaciju, odstranili mrtvo tkivo, računajući da ćemo dečaku uspeti da spasemo ruku. Ali, ni ultrazvukom, ni opipavanjem, nismo mogli da "nađemo" cirkulaciju. Ponovili smo snimak skenerom, i opet ustanovili da nijedna od dve arterije nije protočna - kazao je dr Grujić.

Još jedna operacija, i još jedan znak ohrabrenja. Cirkulacija je vraćena u arteriju, ali to nije dovoljno, i dečak je preminuo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Раша

    12. oktobar 2016 | 13:36

    Ја се надам да ће за све патње које је дете преживело доктор добити 40 година затвора. Да се једном за свагда стане са праксом да се деца олако лече. Ово је убиство детета, а не лекарска грешка!

  • SashaBA

    12. oktobar 2016 | 14:53

    Cast pojedincima ali ovi nisu ljekari vec razbojnici! Cjenovnik im iz dzepa viri. Ako imas- zivjeces, ako nemas- umri! Sto ministar nije podnio ostavku? I sa ovim nesrecnim malisanom ce biti ko sa svima- tresla se gora- rodio se mis! Saucesce porodici.

  • Vlada

    12. oktobar 2016 | 13:00

    Tuga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA