"AMERIČKA SLOBODA": Mediji Donalda Trampa samo napadaju, o lažima i obmanama Hilari Klinton niko ne govori (FOTO) (VIDEO)

Predsednička trka između Donalda Trampa i Hilari Klinton ulazi u završnu fazu, a američki mediji imaju dvostruke aršine kada su u pitanju kandidati republikanske i demokratske stranke

  • 8

Vikiliks je u julu objavio skoro 20.000 mejlova i više od 8.000 dokumenata iz Demokratskog nacionalnog komiteta. Ovo je bio prvi deo njihove Hilari Klinton serije, a Vikiliks je od tad redovno objavljivao ostale dokumente. Međutim, iako su ti dokumenti tajni i poverljivi, i da se, na primer, ogradimo da možda nije sve u njima sasvim tačno, američki mediji ovim pričama uopšte nisu posvetili ni najmanju pažnju. Razlog je - Hilari Klinton.

DETALJI IZ VIKILIKSOVIH TAJNIH DOKUMENATA: Hilari Klinton zna da Katar i Saudijci finansiraju ISIS

Ukoliko redovno pratite trku za predsedničke izbore u SAD i medije, mogli ste da primetite favorizovanje Klintonove u odnosu na Donalda Trampa, koji je i sam nekoliko puta rekao koliko je u senci javnosti u odnosu na svog protivkandidata. Naime, svaki pogrešan "korak" koji tajkun napravi ili uradi, ili kada njegovi stari snimci isplivaju na površinu, koji su doduše i zaista neprimereni, većina medija se nekoliko dana bavi samo time.

Dakle, u ovom tekstu se nećemo baviti šta je Tramp ili Klintonova uradili loše ili ne, već ćemo pokušati da objasnimo koliko su različiti aršini prema ova dva kandidata za, možda, najmoćniju ulogu na svetu.

Foto: Elene C. Stein Foto: Elene C. Stein

U nedelju se održala druga debata predsedničkih kandidata, a nakon "prelistavanja" njihovih internet portala, lako se zaključuje da su svi tekstovi vezani za Trampa stavili njega u negativnom smislu, dok je njega Klintonova "porazila", "spustila na zemlju", "objasnila kako stvari stoje", i tako dalje. Debata koja je trajala 90. minuta, imala je materijala da se nađu zamerke oboma, za ono što su izgovorili, njihove stavove o određenim temama, iako su većina bile "prazne priče" koje svi slušamo od političara. To se, ipak, nije desilo, kao što nije ni prethodnih meseci.

U SAD se već zna da su mediji koji podržavaju bivšu prvu damu Vašington post, Njujork tajms, Ju-es-ej tudej, Haftington post i drugi, dok je na strani Trampa od popularnijih servisa jedino Foks.

Za poverljiva dokumenta koje je objavio Vikiliks skoro i da ne može da se nađe na portalima koji favorizuju Klitonovu, a kako to sa Amerikancima oduvek biva, za sve je kriv neko drugi, u njihovom slučaju - uvek Rusija. Ko stoji iza hakovanja mejlova Hilari Klinton i njenih saradnika, verovatno nećemo saznati, ali optužbe su odmah upućene ka Kremlju i Donaldu Trampu.

Foto: Profimedia, AFP Foto: Profimedia, AFP

O navodima iz dokumenata nadležni organi ne ispituju, niti dovode u pitanje, kao ni navodni slučajevi kada je više žena optužilo Bila Klintona za silovanje i vanbračne veze. I to ne može da se pronađe u američkim mejnstrim medijima, pa čak ni informacija da ga lažno optužuju.

Izraz lica Bila Klintona u trenutku kada su ga optužili za silovanje GOVORI SVE (VIDEO)

Dakle, ni u jednom slučaju za bilo kakve optužbe, Klintova nije dala objašnjenje, već se fokusirala na tome ko bi mogao te poverljive inoformacije da dostavi. Ni američku javnost izgleda ne zanima da li je nešto istina ili ne, iako su pojedine zaista strašne ako bi se ispostavilo da su tačne.

Foto: Guliver/Joe Raedle/Getty Images Foto: Guliver/Joe Raedle/Getty Images

Od početka trke za predsednika, Klintonovoj su prepisivali da je štite velike kompanije, moćnici, korporacije, akcionarske kuće... Svi oni kontrolišu medije, i možda su baš oni "krivci" što za Hilarine grehe američki narod ne može da sazna.

Iako se SAD deklariše kao slobodna demokratska zemlja sa nezavisnim medijima, ovo je samo jedna od situacija za koju možemo da kažemo da su daleko od toga.

ŽESTOK SUKOB TRAMPA I KLINTONOVE U DRUGOJ PREDSEDNIČKOJ DEBATI: "Da sam ja predsednik, ti bi bila u ZATVORU" (FOTO)

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micky

    12. oktobar 2016 | 20:48

    Tramp je bio daleko ubedljiviji u drugoj debati,samo jednostrani mediji mogu da pisu kako je Hilari nadvladala.Donald ju je u svakom smislu nadmasio,pocev od katastrofalne intervenisticke politike njenog muza,Iraka,Sirije,Rusije,internih pitanja...

  • 1Milorad

    13. oktobar 2016 | 07:45

    klintonovi su krvavi i zli i varalice,tramp ko zna ali je nesto novo.

  • Pera Kojot # 1

    12. oktobar 2016 | 20:36

    Sta je tu cudno! Ona je kandidat vladara Iz senke! Ako americki narod iole razmislja glavom nece glasati za nju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA