≫ 

PUTIN ZAGRMEO: Znamo ko je napao konvoj humanitarne pomoći u Alepu, imam dokaze!

- Napad na humanitarnu pomoć izvela je jedna teroristička grupa - rekao je Putin

  • 3

Napad na konvoj humanitarne pomoći UN-a, koji je napadnut u Siriji u blizini Alepa prošlog meseca, ustvari je delo jedne od  terorističkih grupa prisutnih tamo - rekao je Vladimir Putin.

ALEPO BOMBARDOVAN KAO NIKAD DOSAD: Žrtve i u drugim delovima Sirije, među poginulima i deca

Vašington je ranije optužio Rusiju za to delo, a oni sada imaju dokaze da je krivac neko drugi.

- Krivac za taj napad je jedna od terorističkih grupa. Mi to znamo, a isto tako i Amerikanci to znaju, ali njima je lakše da zauzmu takvu poziciju i da lažno optuže Rusiju. To nikome nije od pomoći - ponovio je putim na ekonomskom forumu u Moskvi.

Govoreći na ekonomskom forumu u Rusiji Vladimir Putin je rekao da SAD treba da počnu da se ponašaju kao njihov ravnopravni partner i da poštuju interese Rusije, pre nego što pokušaju da im diktiraju neke uslove.

- Zabrinuti smo zbog pogoršanja rusko-američkih odnosa, ali to nije bio naš izbor, to nikad nismo želeli. Naprotiv, želimo da imamo prijateljske odnose sa SAD, jer je to velika zemlja sa vodećom ekonomijom - rekao je Putin.

Govoreći o nepoštovanju Rusije, kao primer Putin je naveo kako je Rusija uvučena u predsedničku kampanju SAD. On je rekao da i Hilari Klinton i Donald Tramp koriste anti-rusku retoriku kako bi dobili političke poene.

- Rusija im je jedan od glavnih prioriteta tokom cele kampanje. Istina je da nam to laska, ali samo delimično, zato što ceo taj proces podrazumeva anti-rusku retoriku i samim tim truje odnose dve države - naglasio je Putin.

Pogođen humanitarni konvoj u provinciji Alep

Pentagon odmah nakon tog napada dao je saopštenje da su napad izvršili ruski avioni, a iz Rusije se sa druge strane čulo da bi upravo oni trebalo da znaju da Rusi nisu krivi za to, obzirom na to da koriste dronove kojima snimaju celu situaciju.

Uskoro opširnije...

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • INFO

    12. oktobar 2016 | 15:30

    Slazem se sa putinom, savez amerike i rusije je spas za svet, ali zna se ko su masoni, trilaterala, bilderberg , i jezuiti.Vladari sveta zele rat 2 najjace sile, kao sto su zeleli rat nemacke i rusije, ovog puta im nece uspeti.Ako nista, napad na rusiju znaci nuklearan rat gde nema pobednika.Samo bih ispravio, zar nije Kina broj 1 u ekonomiji po svim parametrima?????

  • Vujasin

    13. oktobar 2016 | 16:08

    Čuj, zagrmeo. Zar sa tim njegovim piskavim glasom. Smešno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA