DVE OPATICE SE ZALJUBILE I TAJNO VENČALE: Mislile su da ih papa neće kritikovati, ali...

Časne sestre kažu da ih je stav pape prema homoseksualcima ohrabrio da stupe u brak

  • 12

Vest da su se dve opatice iz samostana tajno venčale rastužile su papu Franju, objavio je zvaničnik Vatikana.

>>> PATRIJARH IRINEJ: Nije šteta da papa dođe u Srbiju!

Časne sestre Federika i Isabel zaljubile su se tokom misije u zapadnoj Africi, po povratku u Italiju venčale su se 28. septembra u Pinerolu, u blizini Torina.  One su odlučile da slede svoja srca pošto su čule stav pape, koji je po stupanju na čelo Vatikana iznenadio svet rečima "Ko sam ja da sudim ljudima u gej vezama?".

Ali, daleko od toga da je papa srećan zbog ovog braka. Sekretar vatikanske nadbiskupije Anđelo Beći svedoči da je poglavar Katoličke crkve bio vidno uznemiren kad je saznao za venčanje svojih "službenica".

- Koliko se tuge moglo videti na papinom licu kada sam mu pročitao vest o venčanju dve opatice - napisao je Beći na svom tviter nalogu.

U intervjuu listu "La Republika", 44-godišnja Italijanka Federika i Isabel (40) iz Južne Amerike, izjavile su da je njihova ljubav bila "dar od Boga". One su rekle da ne žele samo da žive zajedno u samostanu i drže svoju vezu u tajnosti, jer bi to bilo "lažno".

Njih dve  su odlučili slede svoja osećanja kada je papa Franja poručio svima u Katoličkoj crkvi da ne sude drugima. Tokom intervjua 2013. godine verski vođa je rekao:

- Ako gej osoba traži Gospoda i ima dobru volju, ko sam ja da joj sudim?

Dve časne sestre tvrde da im je ova papina izjava "pomogla da oslobode svoja srca". One su iskoristile zakon donesen ove godine koji je omogućio homoseksualnim parovim sklapanje braka u Italiji - jednoj od poslednjih zemalja na Zapadu koja je to učinila.

Prošle nedelje, Franja je rekao da su svi transseksualci i homoseksualci dobrodošli u zagrljaj Katoličke crkve. On je rekao da Isus nikada ne bi okrenuo leđa transrodnim osobama i otkrio da je homoseksualce imao u svojoj okolini kao sveštenik, biskup, a sada i kao papa.

- Kada osoba dođe pred Isusa, Isus sigurno neće reći "odlazi jer si homoseksualac". Oni ne bi trebalo da zbog svog opredeljenja budu marginalizovani, već moraju da budu integrisani u društvo - zaključio je papa Franja.

(Telegraf.rs / Dailymail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vera

    13. oktobar 2016 | 10:36

    Папа Фрања очигледно није читао Библију, или је читао, али је тумачи на погрешан начин. Нико од њега не тражи да суди, али мора указати људима на вољу Божију. У Старом Завету се такве појаве осуђују. Господ, када исцели неког човека каже: Иди и више не греши. Значи, ако је неко геј, мора се борити против тог порока, а не остајати у греху и још га разглашавати, као нешто добро.

  • Didi

    13. oktobar 2016 | 13:51

    Vrlo, vrlo hrišćanski, i po kanonima katoličke crkve.

  • B.b

    13. oktobar 2016 | 09:43

    Cirkuz od vere i od ljudi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA