≫ 

Protiv Sanjina Sefića pokretano 18 krivičnih i 47 prekršajnih postupaka, Tužilaštvo reagovalo SAMO JEDNOM!

Izrečene su krivične prijave zbog vožnje automobila pod dejstvom alkohola, upravljanja vozilom bez validne dokumentacije, prekoračenja brzine, upravljanja vozilom bez adekvatne opreme, preticanja vozila na nepredviđenim mestima, kao i zbog krivičnih dela nanošenja teških telesnih povreda i krađa

  • 11

Policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Vahid Ćosić rekao je na današnjoj konferenciji za medije da je policija u prethodnom periodu protiv Sanjina Sefića, osumnjičenog za ubistvo dve studentkinje pre nekoliko dana u Sarajevu, pokrenula čak 18 krivičnih prijava, ali je Tužilaštvo KS samo jednom reagovalo.

SANJIN SEFIĆ maksimum dva meseca u srpskom pritvoru

On je na početku konferencije istakao da je osumnjičeni Sanjin Sefić u MUP-u KS 47 puta evidentiran zbog kršenja Zakona o sigurnosti saobraćaja i sigurnosti na putu , kao i zbog nanošenja telesnih povreda i krađa. Takođe, naglasio je da je od 18 krivičnih prijava Tužilaštvo KS samo jednom reagovalo.

Sefiću su od 2007. godine do počinjenja teške saobraćajne nesreće sa smrtnim posledicama izrečene krivične prijave zbog vožnje automobila pod dejstvom alkohola, zbog upravljanja vozilom bez validne dokumentacije, prekoračenja brzine, upravljanja vozilom bez adekvatne opreme, preticanja vozila na nepredviđenim mestima, kao i zbog krivičnih dela nanošenja teških telesnih povreda i krađa.

Vlasnik vozila koje je učestvovalo u teškoj saobraćajnoj nesreći u ponedeljak je Jasmin Sefić, otac osumnjičenog Sanjina Sefića, MUP-u KS dužan 3.855 KM zbog neplaćanja kazni za saobraćajne prekršaje.

KAKAV OTAC, TAKAV SIN: Snimljena skandalozna vožnja oca mladića koji je ubio dve devojke u Sarajevu! (VIDEO)

Komesar Ćosić je i detaljno pojasnio kada je i kako započeta potera za Sanjinom Sefićem. U 22:45 MUP KS je usmeno obavestio sve policijske agencije u BiH o identitetu počinioca teškog krivičnog dela. Usmena informacija bila je dovoljna da sve agencije u BiH, uključujući i Graničnu policiju, tragaju za Sanjinom Sefićem, istakao je Ćosić.

Pismeno obaveštenje sa svim dokumentima MUP KS je dostavio u 6:30. Sefić je granicu prešao u 6:36. Granična policija je naknadno suspendovala policajce koji su omogućili Sefiću da pređe granicu. Naknadno je sudija za prethodni postupak prihvatio meru određivanja pritvora i raspisivanja međunarodne poternice. Sefić je uhapšen u Srbiji i u toku je proces izručenja BiH.

(Telegraf.rs/ Izvor: klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BosnaE

    14. oktobar 2016 | 21:36

    Tuzilastvo i policija su u ovom slucaju saucesnici u ubistvu dvije mlade djevojke! 18 krivicnih prijava i covjek na slobodi???? Pa to ni u Bangladesu nema! Sram da vas bude!

  • grof

    14. oktobar 2016 | 17:39

    18+47.....jednako 65g. zatvora....!

  • Ana

    14. oktobar 2016 | 13:44

    Onaj ko ga je zaštitio od krivičnog progona ima krvave ruke koliko i ovaj balvan sa slike. Dečko je očigledno teži slučaj psihopate, ali jednako je kriv i onaj ko je omogućio da bude na slobodi dok nekoga ne ubije. Ovo je nažalost bilo samo pitanje trenutka. Strašno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA