Nema jače informacije od ove kad će ponovo doći lepo vreme i skok temperature

Prema prognozama za narednu nedelju, Srbiju očekuje nestabilno vreme, ali onda...

  • 1

Cela nedelja koja je pred nama biće nestabilna sa kišom i oblacima, ali makar Srbiju neće zakačiti olujno nevreme sa grmljavinom koje je pogodilo zemlje u regionu. Kako kažu iz RHMZ, stabilizacija vremena i porast temperature očekuje se od sledeće nedelje.

AMSS savetuje: Vozite polako, zbog kiše biće mokri i klizavi kolovozi

- Za ovo vreme je grmljavina karakteristična. Nevreme koje je zahvatilo crnogorsko i hrvatsko primorje, vremenska nepogoda koja je zadesila Šibenik, gde je za sat vremena zabeleženo 1.500 udara groma nije ništa neobičjno za ovo doba godine, ali promatranje vremenskih prilika dublje u kopnu pokazuje da takve nepogode, ipak, neće stići do Srbije - kažu iz RHMZ - a.

To svakako ne znači da će nas zaobići kiša i olujni vetar.

Prema prognozama za narednu nedelju, Srbiju očekuje nestabilno vreme. U Podunavlju, Pomoravlju i Banatu do četvrtka duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, na jugu Banata povremeno sa udarima olujne jačine.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Sredinom nedelje kiša

Promenljivo oblačno i suvo vreme biće u utorak, posle podne jače naoblačenje, mestimično sa kišom, prvo u zapadnim i jugozapadnim, a uveče, u toku noći i u ostalim krajevima. Zatim sledi umereno i potpuno oblačno sa čestom pojavom kiše.

- U subotu posle podne i uveče očekuje nas postepeni prestanak padavina i razvedravanje. Tek od nedelje toplije sa dužim periodima sunčanog vremena - kažu u RHMZ-u.

U Beogradu će do četvrtka duvati umeren, povremeno i jak jugoistočni vetar, a u utorak kasno posle podne sledi jače naoblačenje, uveče i u toku noći povremeno sa kišom. Krajem radne nedelje očekuje se umereno i potpuno oblačno sa čestom pojavom kiše.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    17. oktobar 2016 | 07:06

    Kada nam sve namestaju , sto nam nenameste , stalno lepo od 25- 28-am stepeni , da budemo u kratkim rukavima stalno . Verujem da bi .nam sve bilo , lakse I lepse !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA