SARU SU IZVLAČILI 6 SATI IZ RUŠEVINA: Bila je sa bratom u kući, a onda je bomba pala na njih. Jedno od njih nije uspelo (VIDEO)

Trinaestogodišnja Sara je izostala iz škole, jer je, kako je njoj i njenom bratu rekao otac, "sigurnija kod kuće"

  • 0

U seriji najžešćih napada iz vazduha koji su pogodili delove Alepa, pod kontrolom sirijske vlade, poginulo je najmanje troje, a ranjeno 23 ljudi. Spasioci su, zajedno sa preživelima, šest sati izvlačili iz ruševina telo devojčice, za koju se ispostavilo da je trinaestogodišnja Sara, koja je izostala iz škole, jer je, kako je njoj i njenom bratu rekao otac "sigurnija kod kuće".

MALIŠAN U VIHORU RATA: Gluvonemi dečak objašnjava kako je u bombardovanju izgubio nogu (VIDEO)

U napadu je, inače, poginuo i njen brat (20), koji je bio u istoj sobi.

Drugi muškarac,  Adnan Al Faraj imao je sličnu sudbinu, u kojoj je sam bio žrtva jednog od napada, a sada se to dogodilo i njegovoj deci, koja su - svo troje - trenutno u bolnici, teško povređena.

- Zašto pobunjenici napadaju nedužne civile, ako se već nalaze lice u lice sa sirijskom vojskom? Zašto onda nas bombarduju - pita se Adnan.

Bombardovana bolnica u Alepu po drugi put ISTOG DANA!

Džulijet Tuma, regionalni šef komunikacija za Srednji Istok i Severnu Afriku, pri UNICEF-u, izjavila je da je ova organizacija posebno zabrinuta jer "sve strane u konfliktu čine ozbiljne povrede prava dece, koja podrazumevaju ubijanje, napade na škole i bolnice, uz slabu dostupnost humanitarne pomoći".

Tuma je, zatim, pozvala da se ovo nasilje nad decom u Siriji što pre obustavi.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: RT)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA