Roman Abramovič "parkirao" svoju luksuznu jahtu u Hrvatskoj da uštedi (VIDEO)

Jahta je duga 163 metra, druga je po veličini u svetu i vredna više od milijardu evra, ali...

  • 5

Jahta milijardera Romana Ambramoviča nalazi se u Hrvatskoj već dva meseca, ali ruski tajkun je zbog manjih troškova odlučio da njegov brod umesto u luci usidri u vodama ispred Cavtata.

>>> SEKSI KAPETANKA! Plavuša je vozila jahtu, a onda je rešila da skine bikini i pokaže SVE (VIDEO)

Abramovičevo bogatstvo se procenjuje na više milijardi evra, ali u ovom slučaju očigledno je da nije želeo da se izlaže bespotrebnim troškovima.

Jahta je duga 163 metra, druga je po veličini u svetu i vredna više od milijardu evra. Iako je između Cavtata i Plata usidrena skoro dva meseca, u policiji kažu da nema ograničenja koliko dugo može tu da bude. Za to ne plaća vez kao u lukama ili marinama - tek vinjetu koja važi godinu dana. Ograničenje ima posada, koja na jahti u Hrvatskoj ne može biti duže od 90 dana u okviru šest meseci. U policiji tvrde da po tom pitanju nema prekršaja jer se posada redovno smenjuje.

Stanovnici Cavtata kažu da je jahta tu svake godine i da su na njoj "lepi mladi ljudi, snabdevaju je, rade sve što treba".

- Pošalju jahtu da ih čeka, a oni kad stigu. Ali evo, izgleda da ove godine još nije došao. U svakom slučaju to daje imidžu Cavtata jednu malu crtu glamura, i u tom pogledu smatramo apsolutno pozitivnim njihov boravak na našem području - rekao je Frano Herendija iz Turističke zajednice Cavtata.

Jahta nije na vezu, za Cavtat je jednostavno prevelika pa je posada odabrala pučinu. A za to su platili tek vinjetu od oko 10 hiljada kuna (1.300 evra), koja važi do kraja godine. Građani kažu kako je to Abramoviču "jeftinije nego da plaća neki skupi vez u Crnoj Gori",ali i "da smo drugde negde naplatilo bi se to nekako, vez ili sidro, jer se sidrenje plaća svugda u svetu".

Po uobičajenoj tarifi, da je jahta na pravom vezu u Cavtatu, vlasnici bi za ovako veliko plovilo morali da izdvoje oko 4500 kuna (600 evra) na dan. Za dva meseca - 270 hiljada kuna (36.000 evra).

U Lučkoj upravi nisu sigurni ni šta bi Abramovič trebalo da plati, ni gde bi smeo da usidri jahtu. Ali dok se oni smisle verovatno će već biti kasno, jer Abramovičeva jahta, kako se može čuti, uskoro odlazi.

(Telegraf.rs/dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šurak

    17. oktobar 2016 | 16:51

    163 metra?! Bože me se oprosti!

  • Bosna

    17. oktobar 2016 | 19:48

    Neko tu jos masti dzepove, tako malo za godinu da plati paredzija i jos kod nas. Vise bi kostalo auto na godinu da se parkira na parkingu. Balkanska posla.

  • Mila

    17. oktobar 2016 | 19:40

    To je maltene dva fudbalska igrališta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA