OVO SU SVI BUDUĆI MINISTRI HRVATSKE: Plenković sastavio novu vladu

- Mislim da će svi dati sve od sebe da pomognu boljitku zemlje - rekao je Plenković

  • 1

Mandatar Andrej Plenković nakon sastanka vrha HDZ-a saopštio je imena 13 ministara koji će biti u novoj hrvatskoj vladi.

Plenković dobio mandat za sastav nove vlade Hrvatske!

- Imamo 13 članova vlade koji su izabrani kao poslanici, ostali nisu, ali su kompetentni. Imamo četiri žene u Vladi, s tim sam posebno zadovoljan. Mislim da će svi dati sve od sebe da pomognu boljitku zemlje - rekao je Plenković, prenosi "Index.hr". Vlada će imati novog ministra kulture umesto Zlatka Hasanbegovića, i to će biti Nina Obuljen.

Plenković je izabrao sledeće ljude: Geri Kapeli, Oleg Butković, Nada Murganić, Nina Obuljen, Zdravko Marić, Milan Kujundžić, Davor Ivo Stir, Damir Krstičević, Martina Dalić, Lovro Kuščević, Pavo Barišić, Tomo Medved, Gabrijela Žalac, Tomislav Tolušić, Tomislav Ćorić. Potpredsednici Vlade biće Martina Dalić, Davor Ivo Stier, Damir Krstičević i Most-ov Kovačić.

U hrvatskoj vladi svoje pozicije su zadržali Tomislav Tolušić, kao šef Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Evropske unije, zatim Zdravko Marić, koji je u prošloj vladi bio ministar finansija, Oleg Butković na čelu Ministarstva mora, saobraćaja i infrastrukture i Lovro Kuščević koji će će i dalje voditi Ministarstvo građevinarstva i prostornog planiranja.

- Mandatar dobija poverenje, na temelju Ustava predlaže članove Vlade. Nikakav pritisak nisam doživeo ni od koga. Smatram da je doktor Obuljen vrlo kompetentna i vrlo stručna. Znamo se preko 20 godina i želim da se napravi vrlo jasna distinkcija između nje i poslovanja Hrvatskog audiovizuelnog centra. Očekujem od nje da prvi zadatak bude temeljna analiza HAVC-a - rekao je Plenković. "Ja krećem s timom koji sam ja odabrao. Očekujem od svih kolega u vladi i u Saboru da daju doprinos politici i sprovođenju programa na temelju kojega smo dobili izbore. Svako će u HDZ-u dati svoj doprinos bez obzira na kojoj funkciji bio - dodao je on, prenosi Index.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • amerika

    19. oktobar 2016 | 18:25

    Svi oni govore o boljitku,ali misle na svoje djepove...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA