KRVAVA OSVETA ZA EL ČAPA: Ubijen sudija koji je istraživao njegov narko-kartel USRED BELA DANA (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Iako je motiv ubistva zvanično nepoznat, meksički mediji ističu da se Bermudes zamerio klanovima zbog čvrstog stava prema brojnim žalbama koje su ulagali advokati uhapšenih narko-bosova

  • 1

Sudija koji je istraživao neke od najvećih meksičkih narko-bandi uključujući i El Čapov ozloglašeni Sinaloa kartel smaknut je usred bela dana nasred ulice u gradu Merepes, oko 50 kilometara zapadno od Meksiko Sitija.

Meksiko izručuje El Čapa Americi početkom 2017?!

Šokantan snimak sa nadzornih kamera prikazuje Visentea Antonia Bermudesa Zakariasa (37) kako džogira, a onda mu prilazi ubica i puca mu u potiljak.

Na snimku se vidi kako misteriozni napadač nakon izvršenog zadatka beži sa lica mesta. Meksički mediji prenose da je nesrećni sudija odvezen u bolnicu, ali je ipak preminuo.

Bermudes je postao sudija okružnog suda u decembru 2013, a njegovi slučajevi uključivali su, između ostalih, i kartel Los Kuinis kao i istragu o poreskoj prevari protiv moćnog biznismena Niama Libiena Kauija, čija je porodica optužena za učešće u krijumčarenju droge.

Iako je motiv ubistva zvanično nepoznat, meksički mediji ističu da se Bermudes zamerio klanovima zbog čvrstog stava prema brojnim žalbama koje su ulagali advokati uhapšenih narko-bosova.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Predsednik Meksika Enrike Penja Nijeto je odmah sazvao vanrednu konferenciju za štampu i tamo je rekao da je to bio tužan dan za Meksiko, i znak da se protiv organizovanog kriminala mora boriti još jačom silom.

- Federalne sudije su ljudi koji su posvetili svoje živote, ličnosti, moral i fizički integritet ovoj zemlji - rekao je predsednik Vrhovnog suda Luis Marija Agilar Morales, koji je najviše govorio na konferenciji.

Hoakin El Čapo Guzman je nakon hapšenja prebačen iz zatvora Altipano nedaleko od Meksiko sitija u zatvor u Sijudad Huarezu, koji se nalazi svega nekoliko kilometara od granice sa SAD. Prema pisanju lista "Reforma", taj prebačaj potpisao je lično sudija Bermudes, a sve kako bi se El Čapo što lakše deportovao u SAD kada za to dođe vreme.

Meksičke vlasti usvojile su strategiju po kojoj nemaju nameru da večno drže narko-bosove u zatvorima u toj zemlji, jer često uspevaju da pobegnu zahvaljujući korupciji, ali i zbog toga što je u Meksiku, za razliku od SAD, smrtna kazna zabranjena.

Snimak pucanja na sudiju Bermudesa pogledajte ovde:

(Telegraf.rs / Izvor: telegraph.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA