≫ 

ZBOG INCESTA KOJI SE NE KAŽNJAVA, u Srbiji se rađaju mrtve bebe!

Cistična fibroza, genetski poremećaj koji remeti funkciju disanja, anemija, albinizam, sterilitet, slabosti srca samo su neki od deformiteta

  • 7

Incestuozni odnosi punoletnih osoba koji su na dobrovoljnoj bazi, u Srbiji nisu zabranjeni. Ova "rupa u zakonu" potresa srpsku javnost danima, kao i činjenica da otac i ćerka, majka i sin, brat i sestra mogu upražnjavati seksualne odnose ukoliko žele, jer za to nikome neće odgovarati. Ali, pošto "krv nije voda", ovakve odnose treba zabraniti jer iz njih mogu da nastanu problemi zdravstvene i psihičke prirode.

SRPSKA CRKVA OTKRIVA: Evo u kom slučaju rođaci smeju da imaju seks!

Verovali ili ne, INCEST je samo u ovim slučajevima kažnjiv u Srbiji!

SRPSKI SEKSOLOG O INCESTU: Seks između oca i ćerke je normalan ako nije silovanje i ako je punoletna!

Genetičar Miodrag Stojković, za Telegraf.rs kaže da ukoliko je srodstvo veće, veća je i šansa za rizikom genetskih deformiteta, odnosno abnormalnosti.

- To je poznato još i u životinjskom svetu, da krvni srodnici nikako ne treba da imaju seksualne odnose, a o ljudima da ne pričam. Ako par deli veliki broj zajedničkih gena, rizik da se kod potomstva pojave razne bolesti je mnogo veći - kaže Stojković.

Printksin: Youtube/B92 Printksin: Youtube/B92

Prema njegovim rečima, ukoliko osobe imaju ovakve seksualne afinitete, znači da im je potrebna stručna pomoć.

- Može da dođe do cistične fibroze, genetskog poremećaja koji remeti funkciju disanja, do anemije, albinizma. Pored toga raste opasnost od steriliteta, slabosti srca, asimetrije lica, smanjenja intelektualne sposobnosti, ali i do povećane smrtnosti novorođenih - kaže Stojković.

Kako dodaje, rizik od iznenadne smrti potomstva raste i do 50 odsto, ako je par u najbližem genetskom srodstvu.

Podsećanja radi, u krivičnom zakoniku Srbije, za rodoskrnavljenje u članu 197 piše da se incest tretira kao krivično delo samo u slučajevima kada je u pitanju silovanje, ili ukoliko se polne radnje dešavaju između srodnika od kojih je jedan maloletan. Crkva osuđuje ovaj propust u srpskom zakonu, i smatra da je svaki vid incesta totalni promašaj ljudske prirode i greh. Pored stava crkve, i rizika u vezi sa genetskim deformitetima, svako bi trebalo da se zapita da li su incestuozni odnosi normalni, kao i da li bi krivični zakonik i član 197 trebalo promeniti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA