NAJSUROVIJI UBICA TOPLIČKOG OKRUGA: Penzionera udario čekićem u glavu, stavio mu plastičnu kesu, pa ga unakazio (FOTO)

Zazvonio je na vrata nesrećnog Kabaša koga je od ranije poznavao, on ga je pustio u stan, i kada je Kabaš ustao da bi doneo nešto iz kuhinje, Bojan je uzeo čekić koji je nosio za pojasom i sa leđa udario nesrećnog penzionera u glavu

  • 6

Apelacioni sud u Nišu potvrdio je presudu Višeg suda u Prokuplju, kojom je Bojan Stojanovića (33) iz Prokuplja osuđen na 35 godina zatvora. Bojan je osuđen za teško ubistvo iz razbojništva jer je 2013. godine na svirep način ubio penzionera Nikolu Kabaša (79) iz Prokuplja.

UDARENA ŽENA NA DEDINJU: Prevezena u Urgentni centar (FOTO)

Viši sud je 2014. nepravosnažno Stojanovića osudio na 40 godina zatvora, ali je nakon žalbe Apelacioni sud tu presudu ukinuo i vratio na ponovno suđenje.

Kako je sud utvrdio, Bojan je 16. maja 2013. zazvonio na vrata nesrećnog Kabaša koga je od ranije poznavao. On ga je pustio u stan, i kada je Kabaš ustao da bi doneo nešto iz kuhinje, Bojan je uzeo čekić koji je nosio za pojasom i sa leđa udario nesrećnog penzionera u glavu.

Obdukcijom je kasnije utvrđeno da je Nikola od tog udarca zadobio tešku telesnu povredu opasnu po život i u besvesnom stanju pao je na dvosed u dnevnoj sobi.

Bojan je tada navukao rukavice i ispreturao stan pokušavajući da nađe novac. Međutim, našao samo 20.000 dinara, pištolj marke CZ 7, 62 milimetra i dva mobilna telefona.

Kako je pokojni Nikola još uvek davao znake života, Bojan je iz kuhinje uzeo plastičnu kesu i navukao je preko glave nesrećnog čoveka, a zatim ga još jednom udario čekićem po glavi koji je bio i smrtonosan po Kabaša.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

LAŽNO SE PREDSTAVLJAO KAO SAVETNIK U KABINETU PREMIJERA, pa ojadio Nišlijku za 30.000 evra!

Nakon toga, on je zaključao vrata stana i neopaženo se udaljio sa mesta zločina, a zatim je čekić, rukavice i telepfone bacio u Toplicu.

Ubistvo je nakon dva dana prijavio komšija Nikole Kabaša, a već sledećeg dana sumnja je pala na Bojana koji je potom i uhapšen.

Bojanu je krajem 2013. pritvor zamenjen nanogicom, koju je on januara 2014. skinuo i pokušao fizički da se obračuna sa bivšom suprugom Vesnom M. i njenim bratom Goranom M. iz Prokuplja.

NOVOSAĐANKA (36) HTELA DA NASAMARI POLICAJCE: Rekla da ima hranu za pse, a kad su zavirili u auto, odmah su je priveli (FOTO)

Samo zahvaljujući velikoj sreći izbegnuta je nova tragedija jer je Bojan imao pištolj. Ipak, bivši šurak je uspeo na trenutak da ga savlada i pozove policiju, ali je u međuvremenu Bojan pobegao.

Usledila je intenzivna pretraga terena i on je lociran u jednoj napuštenoj kući, gde je i uhapšen na spavanju. Od tada je u pritvoru.

Prema informacijama iz Višeg suda, zaprećena zakonska kazna za delo za koje se Bojan teretio je od 30 do 40 godina zatvora, a ovo je jedna od najvećih kazni koju je ovaj sud izrekao do sada u svom radu.

(Telegraf.rs/Blic.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    21. oktobar 2016 | 14:14

    Лудака,на све стране...

  • Kakak

    21. oktobar 2016 | 14:23

    Crne plasticne rukavice

  • Majka

    22. oktobar 2016 | 10:02

    Kako moze sud da gubi vreme sa ovim monsztumom i ako sam majka ja sam da se vrati smrtna kazna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA