ZABRANJENI GRAD USRED BOSNE: Bosanci ne smeju da uđu tamo, Arapi ne žele da ih vide (FOTO) (VIDEO)

Izgradnja ovog naselja počela je 2013. godine i cena troškova je iznosila 25 miliona evra

  • 23

Turističko-rezidencijalno naselje "Sarajevo Resort" Osenik u opštini Hadžići otvoreno je prošle godine, ali tada nije bilo govora o time da će tokom letnje sezone biti zabranjen ulaz građanima BiH.

PRAVA ISTINA O INVAZIJI ARAPA NA BOSNU I HERCEGOVINU: Otkriveno šta zaista rade na ovim prostorima

Mediji iz Bosne su tada pisali da je reč je o namenski projektovanom naselju koje će moći da pruži smeštaj za 1.125 turista. Ukupna površina naselja iznosi 160.000 kvadratnih metara s veštačkim jezerom površine 12.000 kvadratnih metara oko kojeg je raspoređeno 160 objekata.

Izgrađena su dva natkrivena bazena, hotel, restorani, sportski tereni, supermarket kao i mnogi drugi prateći objekti.

Sarajevo Resort je oaza za goste sa Bliskog istoka koji će u blizini olimpijskih planina Bjelašnice i Igmana, kao i glavnog grada Bosne i Hercegovine, Sarajeva, pronaći mir i užitak u letnim mesecima.

Portal "Biznisinfo.ba" piše da je ovo prvi "arapski grad" u BiH, a čiji vlasnici svih kuća su Arapi i da je tokom letnje turističke sezone u njega zabranjen ulazak Bosancima i drugim turistima.

Printksin: Youtube/Općina Hadžići Printksin: Youtube/Općina Hadžići

Prema ovom portalu, ovo je prvo naselje zatvorenog tipa sa ograđenom visokom ogradom, posebnim ulazom i privatnim obezbeđenjem. Većina kuća je već prodata, a kupci su iskuljučivo Arapi.

Tokom leta je grad pun Arapa i samo oni koji rade tamo, a koji su građani BiH, mogu da uđu unutra. Tako će biti i sledećeg leta.

Printksin: Youtube/Općina Hadžići Printksin: Youtube/Općina Hadžići

- Vlasnici kuća su Arapi i oni ne žele da se mešaju s lokalnim stanovništvom. Imaju svoje običaje i navike kada je u pitanju oblačenje, ponašanje, za molitve..i žele da ih u tome niko ne ometa i čudno posmatra - kaže anonimni sagovornik "BiznisInfa".

Izvor portala kaže da je zbog toga je ovo naselje idealan za njih, jer se tu mogu da se osećaju kao kod kuće, a da u isto vreme budu okruženi vodom i zelenilom. Tu će provoditi letnje mesece u ugodnoj klimi, a potom se vraćati u svoje domove.

Printksin: Youtube/Općina Hadžići Printksin: Youtube/Općina Hadžići

Anoonimni sagovornik ističe da su kuće prodavane po 150 do 160 hiljada evra, a da nisu ni bile nuđene na prodaju i reklamirane na tržištu BiH, ali da u Kuvajtu jesu, odakle je i vlasnik.

Izgradnja ovog naselja počela je 2013. godine i cena troškova je iznosila 25 miliona evra. Otvoren je prošle godine, ali se njegova ekspanzija nastavlja.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čarls Bronson

    21. oktobar 2016 | 16:40

    Da se ovo ne preimenuje u vojni kamp ISIS-a u srcu Balkana . Legalna okupacija .

  • Nesa nbg

    21. oktobar 2016 | 16:11

    Prc,ni arapi nece bosance ili kako se vec zovu!!!

  • Vitez

    21. oktobar 2016 | 16:45

    Arapska kolonizacija BiH!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA