≫ 

MAŠA (8) JE NAJMLAĐA KROTITELJKA ZMIJA U SRBIJI: Umesto s barbikama, igra se s krokodilima i pitonima! (FOTO) (VIDEO)

Čim je prohodala, Maša je počela da se igra sa opasnim zverkama

  • 26

Damir Kapetanović iz Pančeva poslednjih deset godina u svojoj kući uzgaja zmije. U ovom periodu kroz dom Kapetanovića prošlo je mnogo zmija, a u međuvremenu je Damir dobio i ćerkicu Mašu koja je odrasla sa reptilima.

ŠOKANTAN SNIMAK: Pogledajte šta je ogromna zmija izvukla iz jezera (VIDEO)

- Čim je prohodala, počela je da se igra sa pitonima, boama, kameleonima, a omiljeni ljubimac joj je bio krokodil Bambi. Tako je postala i najmlađa krotiteljka reptila u Srbiji. Oni se osećaju bezbedno u njenom prisustvu i zato je slušaju - kaže Mašin otac.

Devojčica je sada drugi razred osnovne škole i svakog dana kući dovede nekog drugara iz  odeljenja da se igraju sa zmijama. Međutim, što je Maša starija, sve više bojkotuje svoje dojučerašnje drugare zmije.

- Problem je što sada shvata čime se zmije hrane i bude tužna staki put kad vidi da neki zec završi kao obrok. Čini mi se da zbog toga razvija antipatiju prema reptilima, ali i dalje voli da provodi vreme sa njima.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Damir je izdvojio čak 50 metara kvadratnih u kući i taj prostor posvetio zmijama. Sve je prilagodio njima kako bi imali normalne uslove za život.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

- Ja sam veliki ljubitelj zmija i to je moj način da širim ovo kao hobi među teraristima. Trenutno u kući imam dva burmanska pitona, jednu bou, jednog kameleona i još neke životinje. Takođe sam i suvlasnik jednog krokodila. Moram da naglasim da je sve apsolutno bezbedno i nema nikakve opasnosti - kaže Damir.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Pogledajte na linku kako izgleda carstvo opasnih zverki u kući Kapetanovića i kako se deca igraju sa ovim velikim zmijama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • livia

    25. oktobar 2016 | 17:31

    Onomad beše tekst o vlasnici jednog pitona koja je zabrinuta, pitala veterinara zašto joj se njen voljeni reptil primiri i opruži sa njom u krevetu već nekoliko noći. A odgovor veterinara je bio da je ljubimac piton planirao da je proguta, samo je merio par noći. Alo Pančevac, nadam se da znaš mnogo više o reptilima nego puko znanje u granicama hobija.

  • Orao

    25. oktobar 2016 | 19:10

    Ja od tih otrovni gmizavaca imam samo TASTU tako da mi druge zveri netrebaju

  • Јасмина

    25. oktobar 2016 | 20:35

    Слатка девојчица.Ипак би било боље да се игра са барбикама...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA