PROGOVORIO POSLE 27 GODINA: Tužna ispovest čoveka koji je kao dečak slučajno ubio mlađu sestru (VIDEO)

Šon Smit (10) i njegova sestra (8) bili su sami kod kuće, dečak je tražio video-igrice, a "naleteo" na pištolj i pre nego što je shvatio šta se događa, pištolj je opalio

  • 3

Šonu Smitu, 37-godišnjem Amerikancu, još uvek je bolno da sluša snimak svog poziva koji je uputio hitnoj službi pošto je 1989. godine slučajno upucao svoju mlađu sestru Erin, piše Haftington Post.

DRAMA U NIŠU: Brat (20) ranio sestru (26), lekari se bore za devojčin život!

Tada je 10-godišnji Šon bio sam u kući sa svojom 8-godišnjom sestrom Erin. Kada je dečak krenuo da traži video-igrice u očevoj fioci, umesto njih pronašao je očev skriveni revolver. Pre nego što je shvatio šta se događa, pištolj je opalio. Erin se istog trena srušila na pod, a histerični Šon nazvao je policiju kako bi zatražio pomoć. Njegov poziv svojevremeno je pušten u emisiji Opre Vinfri kako bi se ukazalo na potrebu bolje kontrole oružja. Svi koji su gledali emisiju ostali su duboko uznemireni onime što su čuli.

Tragedija je proglašena nesrećnim slučajem i nisu podignute nikakve optužnice. Ipak, krivica i bol zbog ubistva sestre Smita su nastavili da proganjaju decenijama. On je sada, 27 godina kasnije, počeo da govori o svojoj traumi, a nedavno je gostovao u emisiji "Opra: Gde su oni sad?" u kojoj je govorio o nesrećnom događaju.

- Pokušao sam da joj dam veštačko disanje, ali ona nije reagovala - prisetio se Šon. - Podigao sam je i stavio na svoje krilo. Poslednja slika koje se sećam je kako mi umire u krilu.

Šon je kasnije saznao da je Erin preminula istog trena jer ju je metak pogodio u srce. Godinama posle nesreće borio se s nizom problema.

- Tokom mojih tinejdžerskih godina zauzeo sam stav osobe koja je veoma destruktivna – odustao sam od škole, uhvaćen sam nekoliko puta - rekao je Šon.

Stvari su počele da se menjaju posle rođenja Šonovog sina, koji sada ima 16 godina.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

- Prestao sam da uzimam drogu i alkohol - rekao je Šon. - On je neverovatan klinac – i razgovarali smo o oružju. Hteo sam da budem siguran da on zna za sve što se dogodilo i to do detalja kako bi on mogao biti oprezan.

Šon se još uvek bori s bolom zbog gubitka Erin.

- Ima loših dana - rekao je. - Pre bi me to pretvorilo u mračnu, depresivnu osobu. Ipak, posle potrage za srodnom dušom, odlazaka u crkvu i razgovaranjem s terapeutom, došao sam do tačke u kojoj sam mogao da se smirim i oprostim samome sebi.

Šon u svojoj kući čuva stvari koje ga podsećaju na Erin – njene dečje cipelice, medalje koje je osvojila, crteže koje je napravila i ima tetovažu njenog imena koju mu je sin pomogao da dizajnira. Šon kaže kako danas pokušava da se fokusira na srećna sećanja na Erin.

- Uvek mogu da osetim duh svoje sestre blizu sebe - rekao je. - Veoma sam zahvalan na tome gde sam danas.

(Telegraf.rs / Izvor: telegram.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kale

    26. oktobar 2016 | 10:44

    Tuga :( Jadan covek

  • Miki

    26. oktobar 2016 | 10:33

    Nedaj Boze nikom.

  • Nn...

    26. oktobar 2016 | 11:37

    Koliko ima oruzja na dohvat djece rose lihepi kupi katabac i zakljuca ,kljuceve treba nositi vlasnik d'à nebi djeca tragicno zavrsila ,jadan covjek staje sve prosao teske traume

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA