MUSLIMANI SE GREŠKOM MOLILI U SINAGOGI: Kada su shvatili gde su, bilo ih je sramota (VIDEO)

Muslimanska porodica iz Turske tražila je pogodno mesto da se pomoli, a kao dobra im se učinila prazna sinagoga na koju su naišli

  • 9

Izraelski jevreji bili su prilično zatečeni kada su videli nekoliko turskih muslimana kako se mole u sinagogi na izraelskom aerodromu Ben Gurion, očigleno misleći da je u pitanju džamija

 

JEVREJIN I MUSLIMANKA ŠETALI SU GRADOM DRŽEĆI SE ZA RUKE: Reakcije ljudi će vas ZAPREPASTITI (VIDEO)

 

Snimak je u ponedeljak napravio i postavio na Fejsbuk korisnik Josi Koen sa tekstom "Danas u sinagogi na aerodromu Ben Gurion" ispod snimka.

 

Svi oni su članovi jedne turske porodice, prenose izraelske vesti. Očigledno su tražili mesto gde mogu da se mole i naišli su na sinagogu koja je bila prazna.

 

To se dešavalo neprosredno pred praznik Simha Tora, jevrejski praznik koji označava kraj godišnjeg ciklusa javnog čitanja Tore i početak novog ciklusa. Religiozni jevreji obično ne putuju tih dana.

 

Ova porodica je upotrebila jevrejeske molitvene šalove, poznatije kao taliti, umesto prostirki za molitvu. Taliti su marame koje tokom molitve religiozni jevreji stavljaju preko svoje odeće.

 

- Kada su shvatili da se ustvari mole u sinagogi. složili su šalove i objasnili da su samo tražili mesto da se pomole - rekao je svedok novinarima.

 

Kako piše izraelski Tajms, aerodrom Ben Gurion ne pruža nikakve olakšice vernicima koji pripadaju veroispovesti koje nije Judaizam.

 

Neki Izraelci su pozdravili to što se ova porodica molila u sinagogi.

 

Snimak pogledajte ovde:

היום בבית הכנסת בנתב"ג ערבים מטורקיה ניצלו את הזמן שאין יהודים דתיים בנתב"ג והתפללו כשלצורך שטיח לרגליהם היחפות השתמשו לא אחר מאשר טליתות. כשהעיר להם אותו יהודי הם התנצלו בפניו שחיפשו מקום להתפלל. אגב, אותו יהודי גילה את זה בדרך אגב אחרי ששני אנשים שנראו לו יהודים חיפשו את בינכ״נ וכיוון אותם לשם ואז הם חזרו אליו ושאלו אותו אם זה מסגד או בית כנסת? לא האמין והלך לבדוק. כמובן שהסביר להם שזה לא המקום המתאים ואז התנצלו ועזבו לא לפני שדאגו לקפל יפה את הטלית... עכשיו מובן איך הר הבית נהפך למקום מוסלמי.. פשוט היהודים לא היו אז.. היו בגלות והמוסלמים רק השתלטו Posted by Yossi Cohen on Monday, 24 October 2016

 

 

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • H

    26. oktobar 2016 | 17:47

    Zar je bitno u koju božiju kuću ulaziš ako si pravi vernik. Bog je jedan (ako nisi hinduista)

  • Kijara

    26. oktobar 2016 | 18:16

    Osim onih radikalnih pristalica i sa jede i druge strane, meni je sama situacija vratila veru u ljude.... Da se sve moze uraditi,objasniti pa c i zajedno pomoliti...Ipak se istom Bogu molimo(jevreji,hriscani,muslimani)...Obradovalo me...

  • Papagaj

    26. oktobar 2016 | 18:31

    Islam priznaje sve bogomolje, I nije ovo nikakva greška, važno je moliti se bogu, nije važno gde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA