Milo Đukanović otkrio da se ne povlači iz politike i čime će da se bavi sada!

Uveren je da je za mandatara predložio čoveka koji, kako smatra, može da taj posao obavlja "ne manje kvalitetno nego što je on to radio

  • 4

Aktuelni premijer Crne Gore Milo Ðukanović negirao je da se povlači i poručuje da će nakon što završi sedmi premijerski mandat i dalje biti na čelu vladajuće DPS.

 

>>> RIBAR IZ BUDVE UPECAO AJKULU OD 30 KILOGRAMA: Duga je skoro 2 metra, Crnogorci u šoku!

 

- Nisam se povukao niotkuda. Ja sam i dalje predsednik DPS-a, završio sam mandat premijera, ne prvi, nego sedmi i odlučio da se, iz meni znanih razloga, ne kandidajem za osmi. Nema nikakvog povlačenja i nema potrebe ni za kakvom misterijom i neodgovornim pretpostavkama - pojasnio je Ðukanović.

 

Uveren je da je za mandatara predložio čoveka koji, kako smatra, može da taj posao obavlja "ne manje kvalitetno nego što je on to radio".

 

- U uverenju sam da će se u narednom periodu potvrditi ispravnost takve odluke - poručio je Ðukanović.

 

On je kazao da u ovom trenutku nema nikakvih planova, sem da se dobro odmori i naspava.

 

Upitan zašto odlučuje da se ne kandiduje za osmi mandat, on je odgovorio da je Crna Gora na nekoliko meseci od formalizacije članstva u NATO i bilo bi, kako smatra, neodgovorno prema onima koji treba da se pripreme za četvorogodišnje vršenje izvršne vlasti, da on započne osmi mandat.

 

- Čini mi se da je to to. Zbog tih nekoliko meseci ulaziti u osmi mandat da bih se posle par meseci povlačio, kakvih je predloga bilo, bilo bi neodgovorno prema onima koji treba da se pripreme za četvorogodišnje vršenje izvršne vlasti - ocenio je Ðukanović.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Prema njegovim rečima, tokom svih sličnih trenutaka do sada uvek je bio neki razlog zbog koga su ga oni, koji su bili protivnici povlačenja, upozoravali da baš to nije trenutak.

 

- Ne bih želeo da potcenim složenost trenutka ali mislim da pored složenosti ovaj trenutak nudi i dokaze. Crna Gora je obnovila nezavisnost, znala je zašto to želi, napravila zaokret ka evropskom sistemu vrednosti, napravila odličan posao i dobila poziv za NATO - rekao je Ðukanović.

 

To je, dodao je on, zasluženo i niko joj nije poklonio.

 

Zamoljen da prokomentariše ocene dela javnosti da je pokušaj terorističkog napada montiran proces, kazao da se plaši da je u pitanju praksa koja je uzela maha ne samo u crnogorskoj javnosti, nego i u regionu.

 

Prema njegovim rečima, tragične cene takve prakse, nažalost, su već viđene u Srbiji.

 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

- To je posledica nedovoljne profesionalnosti i odgovornosti jednog dela javnosti koja bi morala biti sa dodatnim senzibilitetom i odgovornošću, imajući u vidu iskušenja kroz koja regiona prolazi - smatra Ðukanović.

 

On je precizirao da, prije svega, misli na ulogu medija koji, nažalost, vrlo često, namerno ili nenamerno, stavljaju sebe u ulogu pomagača organizatora kriminalnih dela.

 

- Ukoliko neko pronađe da nasuprot oficijalnih ocjna državnih organa Crne Gore i Srbije i dalje priča priču o konobarima, kuvarima i ostalima, pokušavajući da na taj način karikira ono što su nalazi nadležnih organa, znao on to ili ne, želio da vidi ili ne, on sebe objektivno svrstava na poziciju pomagača izvršioca najgnusnijih terorističkih akata - saopštio je Ðukanović.

 

On je poručio da bi zbog toga bilo dobro da crnogorski mediji, ali i oni u regionu, ovim povodom, ozbiljnije pozabave svojom ulogom i odgovornošću za realizaciju onoga što načelno verbalno podržavaju.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA