POSAO U SRBIJI ZA 100.000 LJUDI: Potrebno je samo da želite da radite OVO

Sistem vaučera biće ograničen na 90 dana, a radnici će biti osigurani i imaće uplaćene doprinose, što će u budžet doneti milijarde dinara

  • 31

Usvajanjem zakona o privremenom sezonskom radu u poljoprivredi, sistemom vaučera na rok od 90 dana, biće zaposleno bar 100.000 sezonaca, najavio je ministar za rad Aleksandar Vulin.

LEPA VEST ZA SVE SEZONCE: Radni staž će uskoro teći i za sezonski rad!

- Poljoprivreda je veliki rezervoar sive ekonomije jer su procene da u tom sektoru oko 300.000 ljudi radi neformalno. Niko nije prijavljen i država od toga nema nijedan dinar - kazao je Vulin, dodajući da će zakon biti donet pre početka nove sezone poljoprivrednih radova.

Sistemom vaučera biće obuhvaćeno bar 100.000 ljudi.

- Ukoliko bi svi ti radnici bili prijavljeni bar na minimalac, država bi mogla da ostvari prihod koji se meri milijardama dinara. To bi bilo dobro i za poslodavce, a radnici bi ostvarili sva prava, bili osigurani u slučaju povrede na radu i imali uplaćene doprinose. Taj sistem biće ograničen na 90 dana kako se ne bi desilo da takav rad postane praksa - kaže on.

(Telegraf.rs/Izvor:Kurir.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pametnica

    29. oktobar 2016 | 10:04

    Posla ima i bilo je samo nema plata radnicima. Na kojoj to poljopeivredi mislite ostvatiti profite kad ste svo zemljište prodali za izgradnju tzv. fabrika. Šta da beremo gde da sadimo..... ma ovo nije vredno komentara

  • Rajko

    29. oktobar 2016 | 10:06

    Ovi su stvarno ludi,oder da beres kukuruz kod nekog za neku dnevnicu,od jutra do mraka i od toga drzava nema nista jer trebaju i oni da dobiju od toga nesto.ovaj ucenik Mire Markovic neka ide kod nje u Rusiju a ne da ovde pametuje kao da zivimo u Nemackoj,a jos vozimo trabante po ovim nasim rupama.

  • Deksi

    29. oktobar 2016 | 11:52

    Lopove sto su pokrali drzavu poslati u zatvor.A iz zatvora na njivu.Po mojoj proceni ih ima oko sto hiljada.A mi ostali da zivimo od svog rada(posteno)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA