U ALEPU CVETA BIZNIS: Teroristi teraju stanovnike da im plate, ako žele da spasu živu glavu!

Cena slobode je oko 300 američih dolara (oko 270 evra), što je astronomski iznos za stanovnike Alepa koji godinama žive pod teroristima

  • 2

Teroristi u Alepu ne pokazuju spremnost za smanjenje napada na naseljena područja i humanitarne koridore, a stanovnici moraju da plate, za njih astronomsku cenu mita, od 300 dolara (oko 270 evra) da bi im bilo omogućeno da pobegnu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

TURSKI AVIONI SE UPUTILI KA ALEPU, ali su morali da se vrate zbog upozorenja Rusije i Sirije

Komentarišući razvoj situacije u vezi sa ruskom humanitarnom pauzom koja je uspostavljena 20. oktobra, rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je samo 12 ljudi upjelo sinoć da pobegne iz oblasti koje kontrolišu džihadisti, i to nakon što su platili mito.

Cena slobode je oko 300 američih dolara (oko 270 evra), što je astronomski iznos za stanovnike Alepa koji godinama žive pod teroristima, prenosi RT.

- Prema izjavama izbjeglica, bijeg je omogućen tek nakon plaćanja mita jednom od terorističkih komandira u iznosu od 150.000 sirijskih lira, oko 300 dolara, po jednoj osobi. Kako bi skupili 1,8 miliona lira, tri porodice su morale prodati svu svoju imovinu - rekao je portparol ministarstva Igor Konašenkov.

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • debeli precednik

    30. oktobar 2016 | 17:55

    Da njima nije bilo lepo pod teroristima, već bi oni pre otišli.

  • DXN1

    30. oktobar 2016 | 20:31

    Nije nikakvo cudo,ovo su radili i u Bosni na ratistu,svi redom bez izuzetka,plati pa izadji iz rata.Tuzno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA