Bivši predsednik El Salvadora uhapšen zbog pranja novca

Bivši predsednik nije objasnio poreklo pet miliona od ukupno 6,5 miliona dolara za koliko mu se uvećao imetak tokom mandata

  • 0

Bivši predsednik El Salvadora, Toni Saka, uhapšen je pod optužbom za nelegalno bogaćenje, nazakonito udruživanje i pranje novca - objavilo je tužilaštvo.

TRESLA SE I MALTA: Snažna eksplozija odjeknula u blizini aerodroma (VIDEO)

Saka, koji je nekada radio kao sportski novinar na radiju, bio je predsednik ove centralnoameričke zemlje od 2004. do 2009. ispred desnog Nacionalističkog republikanskog saveza, prenosi AP.

Agencija navodi da je policija saopštila da je uhapšeno šest bivših zvaničnika njegove vlade i da su Saka i još dvoje osumnjičenih uhapšenih na venčanju jednog od Sakine dece.

Tužilaštvo je navelo da bivši predsednik nije objasnio poreklo pet miliona od ukupno 6,5 miliona dolara za koliko mu se uvećao imetak tokom mandata.

Saka je pre preuzimanja funkcije prijavio da ima 3,6 miliona dolara, da bi pet godina kasnije imao 13,1 miliona dolara, a sumnja se da je njegov imetak i veći.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA