CIGARETA IZAZVALA POŽAR U ILEGALNOM DOMU? Troje staraca umrlo u strašnim mukama

Danas će biti poznat identitet osoba koje su nastradale, nakon što se završi obdukcija. za sada je poznato da su u pitanju dve žene i jedan muškarac

  • 3

Troje staraca ilegalnog staračkog doma u Pančevu nastradalo je u subotu ujutru u požaru koji je zahvatio zgradu sa apartmanima za iznajmljivanje u kojima su bili privremeno smešteni.

Vlasnici izgorelog Doma za stare u Pančevu, VEĆ DVA PUTA ZABRANJIVAN RAD na dve lokacije!

Po svemu sudeći, neko od stanara je pušio cigaretu koja mu je ispala iz ruke i zapalila krevet u jednoj od soba "Magnnolija luks apartmana" na drugom spratu zgrade u Ulici Svetog Save 60.

Požar se potom vrlo brzo proširio na još dve sobe, pa je još 11 staraca povređeno i zbrinuto u bolnicu, prenosi Informer.

Danas će biti poznat identitet osoba koje su nastardale, nakon što se završi obdukcija. za sada je poznato da su u pitanju dve žene i jedan muškarac, kao i da su skončali u velikim mukama izgorevši u krevetima. Povređeni u požaru prošli su uglavnom sa lakšim povredama.

"Nismo videli ništa, dok nisu počeli da iznose mrtve i izgorele. Povređeni su vrištali": JEZIVA ISPOVEST OČEVICA POŽARA U PANČEVU

Svi oni su nekoliko dana pre požara prebačeni iz "divljeg staračkog doma "Alfa" na Jabučkom putu nakon kvara na grejnim instalacijama. 

Upravnici neprijavljenog doma, Ljiljani Milošević, određen je pritvor zbog teškog dela protv opšte sigurnosti. pošto je starački dom otvorila na crno, bez potrebne dokumentacije i dozvola. Steva Stojkov, vlasnica "magnolija luks apartmana" odgovaraće za pomaganje.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ostalo je pod znakom pitanja kako je uhapšenoj upravnici pošlo za rukom da treći put sa istim radnicima nastavi da vodi ilegalne domove za stare.

Resorni ministar Aleksandar Vulin pitao je tužilaštvo i sve nadležne državne organe kako je moguće da se to dešava i upitao je decu nastradalih zašto su svoje roditelje ostavili u ilegalnom domu za stare:

- Na sajtu Ministarstva rada postoji spisak legalnih domova za stare. Apelujem na sve da ne ostavljaju članove svojih porodicau ilegalnim domovima  -rekao je Vulin.

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jelisaveta

    31. oktobar 2016 | 08:51

    Ista ona deca koja su iscrpila sve svoje orodične resurse, oja imaju radnu obavezu, gospodine ministre.. deca onih za koje država ni prstom nije mmrdnula iako su ceo svoj radni vek odvajalo za dostojanstvenu starost. ne mogu samo deca da se bave zbrinjavanjem starijih i bespomoćnih.. ni fimansijki ni fizički.. država bi trebala ako ne i morala da se pobrine o tešoj situaciji svojih građana..

  • Kiki

    31. oktobar 2016 | 08:12

    Postovanom ministru cu da odgovorim na pitanje Zasto stare u dom Pa da bi im deca retardiuzeli stanove ili kuce A retard je po meni svako ko otme i ne ume da stekne Dedi penzijom platis dom a bot proda stan ili uziva u tudjem Zaboravi ljiga da to nije njegovo Sto ne zaboravi da dise

  • Maca

    31. oktobar 2016 | 15:29

    Kako je moguce da stanari puse u domu I to jos u krevetu? To je za strogu kaznu. Vidite dokle dovede nemar osoblja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA