POREZ NA PSE?! Hoće li i kod nas vlasnici ljubimaca plaćati 100 EVRA godišnje državi? (FOTO)

Vlasnici pasa u Hrvatskoj mogli bi od 1. januara 2017. godine da plaćaju za svoje ljubimce porez državi, a na društvenim mrežama već se povela diskusija o tome da je slična stvar moguća i u Srbiji, Bosni...

Vlasnici pasa u Hrvatskoj mogli bi od 1. januara 2017. godine plaćati za svoje ljubimce porez državi od 100 eura. Naime, država planira do toga datuma da donese Zakon o zaštiti životinja, a upravo je ovakva odredba sastavni deo tog predloga. Da li će ova inicijativa dobiti zeleno svetlo i postoji li mogućnost da se, nakon Hrvatske slična inicijativa pojavi i u Srbiji i Bosni videće se narednih dana i meseci, tek na društvenim mrežama već se povela diskusija o neophodnosti zaštite životinja na neki drugi način, a ne uvođenjem poreza koji će pasti na teret onih koji brinu o životinjama.

 

Javna rasprava o predlogu zakona je završena, a Ministarstvo poljoprivrede još uvek objedinjuje komentare. Ukoliko se država odluči da uvede ovaj porez, on bi mogao da zahvati oko 350.000 ljudi, koliko je registrirano vlasnika pasa.

 

BEOGRAĐANIN NAPISAO PORUKU KOMŠIJAMA KOJA JE USIJALA DRUŠTVENE MREŽE: "Budi i ti kao švedska princeza!"

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Branka Buković-Šošić, načelnica  Odeljenja za zaštitu životinja u Ministarstvu poljoprivrede, smatra da bi uvođenje ovakvog poreza poslalo poruku vlasnicima pasa da treba da osiguraju kontrolu razmnožavanja svojih ljubimaca.

 

Ovakvo rešenje podržavaju i druga udruženja za zaštitu životinja. Tako je udruženje "Prijatelji" životinja na svojoj internet stranici objavila da podržava uvođenje takozvanog poreza na pse i da su podržali predlog Jurice Ambrožića, iz zagrebačkog Gradskog odeljenja za poljoprivredu i šumarstvo.

 

Foto - ilustracija: Pixabay

Foto - ilustracija: Pixabay

 

KO HRANI PSE I MAČKE NA ULICI, KAZNA 10.000 DINARA: Srbija u šoku posle novog propisa!

 

Ambrožić se pozvao na primere Austrije i Nemačke u kojima postoji sličan porez, ali je on u nadležnosti Ministarstva finansija, a ne poljoprivrede.

 

 

Udruženje smatra da bi uvođenje takvog poreza dovelo "do bolje kontrole mikročipiranja pasa, a sve u svrhu smanjenja napuštanja pasa i veće odgovornosti za njih.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

(Telegraf.rs / Izvor: Sloboda Dalmacija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    31. oktobar 2016 | 12:05

    Da placam drzavi porez na najboljeg drugara????Vec su pokusali kod nas pa nije uspelo!Sta da im placam?Da im placam jer ga setam,hranim i vakcinisem na vreme???Da im placam jer je on moj jedini pravi drug???Bolje da placaju kazne oni koji nisu cipovali psa i koji ostavljaju haos za njim!Sram vas bilo bre!Uskoro cete poceti da naplacujete vazduh.Ako se taj zakon uvede u Srbiji,NIKADA vam necu platiti!Mozete samo da me tuzite!Drugo,sta je sa ljudima kojima je pas regiatrovan u Srbiji jer su ga tu kupili a ne zive vise u Srbiji?Da li i oni treba da placaju porez???Kakvi ste odvratni!Malo su nas bombardovali!!!Uvedite zakon pa cete videti.Niko vam nece platiti.Smetaju vam psi dok se huligani,narkomani,lopovi,ubice,pedofili i silovatelji setaju slobodno po gradu jer su ih pustili posle 48sati.Vi ste bre bolesni!Bolje da gledate da sredite probleme u drzavi.Psi su vam najmanji problem.Kaznite nemarne vlasnike koji setaju psa bez povodca,korpe i koji ne ciste za njim.A nama odgovornim vlasnicima sjasite sa grbace.

  • Goca

    31. oktobar 2016 | 12:59

    A da vlasnici besnih auta, bezbroj nekretnina i pokretnina i multikompanija plate porez? Kako bi to bilo???

  • Srbin

    31. oktobar 2016 | 12:12

    Sve što se tiče pljačkanja naroda biće usvojeno 100%.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA